Informatie over vakanties in Turkse Rivièra

Informatie en activiteiten

Algemeen

De Turkse Rivièra is één van de meest populaire vakantiebestemmingen in Turkije. Door het prachtige weer, de mooie stranden en het aanbod van cultuur en sport, zoeken veel vakantiegangers de Turkse Rivièra op. Je komt in aanraking met ruim 2000 jaar geschiedenis en een rijk cultureel verleden.

Hier bevindt zich ook het Taurusgebergte. Het is omgeven door citroen- en sinaasappelbomen. Aan de Turkse Rivièra valt van alles te beleven, te zien en te doen. Je kunt hier optimaal genieten van een heerlijke vakantie!

Bekijk op de kaart

Turkse Rivièra

Praktische informatie

Tijdsverschil

In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland.

Taal

Turks, maar in de meeste badplaatsen kunt u zich prima met Duits en Engels redden.

Valuta

Men betaalt in Turkije met de Turkse lira. Omdat de Turkse lira onderhevig is aan sterk wisselende koersen, is het goedkoper om in Turkije zelf geld te wisselen of te pinnen. Vaak worden euro's ook geaccepteerd.

Geldigheid paspoort

Voor Turkije dien je in het bezit te zijn van een paspoort of identiteitsbewijs dat minimaal 6 maanden na aankomst in Turkije geldig is. Per 1 januari 2015 dient het paspoort of identiteitsbewijs na afloop van de visumperiode nog 60 dagen geldig te zijn. Omdat je visum zes maanden geldig is moet je paspoort of ID kaart dus nog minstens acht maanden geldig zijn als je naar Turkije afreist.

Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.

Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Jiba kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.
VISUM
Het raadzaam om voorafgaand aan het vertrek naar Turkije een elektronisch visum aan te vragen. Onderstaande infromatie is geldig wanneer  je in het bezit bent van een geldig Nederlands paspoort of identiteitsbewijs.

Jiba biedt (in samenwerking met Sunweb) de mogelijkheid om via een overzichtelijke Nederlandse website het visum aan te schaffen. Betalen is hier op meerdere manieren mogelijk (bijvoorbeeld Ideal en Paypal). Hier wordt ook een visum aanvraag binnen 24 uur voor vertrek in behandeling genomen. Je koopt het visum via deze website voor ca. € 24,50. Je kunt het visum aanvragen via
www.visa4turkey.nl/jiba.

Een visum aanvragen kan ook via
https://www.evisa.gov.tr/en/ ( Engelse website). Je koopt dit visum voor $20 per persoon (prijs in euro's afhankelijk van de wisselkoers). Het visum kan met creditcard (dit hoeft geen creditcard op naam te zijn) betaald worden. Binnen 24 uur is het niet meer mogelijk om online een visum te kopen.

Het is
niet meer mogelijk om ter plaatse op de luchthaven een visum aan te schaffen.

Het visum is vanaf de dag van aankomst 90 dagen geldig. Deze dagen mag je verspreiden over zes maanden. Als je 90 dagen achter elkaar verblijft, mag je de eerste zes maanden het land niet meer betreden. Indien je langer dan 90 dagen wilt verblijven dien je je bij de vreemdelingenpolitie te melden.


Vaccinaties

Vaccinaties
Voor reizen naar Turkije wordt een DTP-vaccinatie en bescherming tegen Hepatitis A aanbevolen. Voor de meest actuele informatie kun je het beste de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR.nl) raadplegen. Voor vaccinaties kun je terecht bij de plaatselijke GGD of op
Thuisvaccinatie.nl.

Medische zorg in het buitenland
Voor deze bestemming heb je, in geval van medische zorg, een 111 formulier nodig. Deze kun je opvragen via jouw verzekering. De EHIC-pas (staat vermeld op de achterkant van je verzekeringspas) is op deze bestemming niet geldig.

Eten en drinken

Na de Franse en de Chinese keuken staat de Turkse keuken bekend als één van de beste ter wereld. Het vond haar oorsprong bij een landbouwvolk uit Centraal Azië en werd ook beïnvloed door de keuken van overige landen aan de Middellandse Zee. Met de eenvoudigste ingrediënten worden de heerlijkste maaltijden bereid. Olijfolie is de basis van de Turkse keuken. Een bekend Turks gerecht is kebab, maar ook heeft de Turkse keuken tal van andere specialiteiten.

Meze is ook een bekend Turks gerecht. Dit zijn hapjes die je als maaltijd of voorgerecht kunt eten. Er zijn tientallen variaties mogelijk en de gerechten zijn bij uitstek geschikt voor vegetariërs. Voorbeelden van mezes zijn: börek (pasteitjes gevuld met kaas en kruiden) en dolma (druivenbladeren gevuld met rijst).

Lamsvlees wordt het meest gegeten in Turkije; natuurlijk als kebab, maar ook als köfte (gekruide vleesballetjes). Daarnaast is kip ook erg populair. Kipgerechten worden vaak bereid met walnoten, knoflook en paprika. Ook wordt er veel vis gegeten zoals Hamsi (vishapjes van ansjovis) als onderdeel van de Meze.

Turkije behoort tevens tot de zes grootste wijnproducenten ter wereld. De nationale drank is raki.

Geschiedenis

Turkije, de brug tussen oost en west! De oudste sporen van bewoning zijn in Turkije gevonden aan de Middellandse Zeekust: in grotten bij Antalya werden 100.000 jaar oude werktuigen gevonden. Rond 2000 v. Chr. trok vanuit Centraal Azië een stam het huidige Turkije binnen: de Hettieten. Zij slaagden erin een groot deel van Klein-Azië in handen te krijgen.

In de 9e eeuw voor Christus namen de Oerartiërs de macht van de Hettieten over en bestuurden een gebied dat zich uitstrekte over het huidige Armenië, Irak en Turkije. Hierna waren de bezetters de Grieken, Perzen en Alexander de Grote. Ook de Romeinen (ruim 1000 jaar) met Constantinopel als centrum, genoemd naar Keizer Constantijn, waren lange tijd "de baas".

Hierna nam het Osmaanse rijk de macht over, maar na een nederlaag tegen de de Spanjaarden en de Venetianen in 1571 brokkelde het rijk langzaam af. Na de val van het Osmaanse rijk rond 1917, kwam de macht in handen van de jonge soldaat Mustafa Kemal Atatürk, welke Turkije in 1922 bevrijdde van voornamelijk Griekse overheersing en in 1923 de Turkse republiek oprichtte. Atatürk bouwde een staat op naar westers voorbeeld Hij overleed in 1938 en na zijn dood zijn er diverse staatsgerepen gepleegd. Echter vandaag de dag is Turkije erg stabiel en wil men graag lid worden van de EU.

Cultuur

De Turkse bevolking is recht door zee en zegt waar het op staat. Vraag je het onmogelijke aan ze, dan zullen ze je ook zeggen dat het niet mogelijk is. In het openbaar is de bevolking wat stugger. Men kreeg hiervoor vroeger dan ook de bijnaam "Engelsen van het oosten". De Turkse maatschappij is ook een echte mannenmaatschappij. Er bestaat ook een dienstplicht van 2 jaar. Deze wordt als de taaiste ter wereld beschouwd. De invloed van de islam is overal terug te vinden in de Turkse maatschappij. Zo hangt in bijna iedere auto het oog van Turkije, een amulet om het kwaad af te wenden.

Vele prachtige gebouwen, aquaducten, baden en mausoleums, stammend uit de tijd van het Osmaanse Rijk. Griekse zuilen, Romeinse badhuizen en aquaducten! Elke beschaving heeft hier haar sporen ruimschoots achtergelaten. Wat echt wereldberoemd is, zijn de overblijfselen van Hattasud, de oude hoofdstad van het Hettitische rijk. Maar ook de kalkterrassen bij Pamukkale trekken jaarlijks veel bezoekers.

Natuur

De natuur van de Turkse Rivièra kenmerkt zich door prachtige stranden. De Turkse Rivièra wordt in het noorden omringd door het Taurusgebergte. Verder is de Turkse Rivièra verrassend groen als je je bedenkt dat het nauwelijks regent in het zomerseizoen.

Vlucht Informatie

Je vliegt met Transavia van Amsterdam naar Antalya. Deze vlucht duurt ongeveer 4 uur. Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht door de reisleiding of plaatselijke vertegenwoordiging van Sunweb.

Antalya
Vertrekdagen
Vluchten naar Antalya met Transavia vertrekken op dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vanaf Amsterdam.
Vanaf 11/5 – 29/6/2017 op donderdag met SunExpress
Vanaf 14/5 – 2/7/2017 op zondag met SunExpress
Vertrek vanaf regionale luchthavens
Je kunt dinsdag en vrijdag vertrekken vanaf Eindhoven. De regionale vluchten worden uitgevoerd door Transavia.
Brussels Airlines vanaf Brussel op dinsdag en vrijdag.
Houdt er rekening mee dat je bij een regiovlucht mogelijk op de heen- en/of terugreis een tussenlanding hebt.


De transfer
De transfer is inclusief indien je ook de accommodatie bij Sunweb geboekt hebt. De transfertijden zijn als volgt:
Antalya Lara - 15 tot 50 minuten
Antalya Kundu - 25 tot 65 minuten
Antalya - 50 tot 65 minuten
Belek - 50 tot 90 minuten
Side - 65 tot 120 minuten
Kemer - 70 tot 110 minuten
Alanya - 120 tot 195 minuten

Gazipasa (alleen mogelijk indien je een accommodatie boekt in de plaats Alanya)
Vertrekdagen
Vluchten naar Gazipasa vertrekken dinsdag en zaterdag (alleen in juli en augustus)

De transfer
De transfer is inclusief indien je ook de accommodatie bij Sunweb geboekt hebt. De transfertijden zijn als volgt:
Mahmutlar - ongeveer 30 minuten
Alanya centrum - ongeveer 45 minuten
Konakli - ongeveer 60 - 70 minuten
Avsallar - ongeveer 70 - 80 minuten
Okurcalar - ongeveer 90 - 100 minuten

Vluchtschema
In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijg je tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden, zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sunweb zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen dit nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

E-tickets
Sunweb stuurt uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kun je geweigerd worden voor een vlucht.

Voor meer informatie over de vliegreis, zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen wij je naar de
reisinformatie op deze site.

Weer Turkse Rivièra komende 14 dagen

De weersverwachting voor Turkse Rivièra voor vandaag: bewolkt, met een maximum temperatuur van ongeveer 18°C en een minimum temperatuur van ongeveer 10°C. De neerslagkans in Turkse Rivièra is vandaag 51%. Bekijk hieronder het actuele weer in Turkse Rivièra verzorgd door Weeronline.

Klimaat Turkse Rivièra

Weersverwachting Turkse Rivièra deze week

za
16-12
zo
17-12
ma
18-12
di
19-12
wo
20-12
do
21-12
vr
22-12
Max18191917161514
Min10121310864
Wind richtingNZZONWNWNWN
Kracht1211222
Zonkans35%40%28%35%43%61%65%
Neerslagkans51%65%77%46%23%16%10%

Weersverwachting Turkse Rivièra volgende week

za
23-12
zo
24-12
ma
25-12
di
26-12
wo
27-12
do
28-12
vr
29-12
Max15151313121213
Min5753423
Wind richtingNNNNNWNWN
Kracht2222222
Zonkans58%50%53%55%47%52%57%
Neerslagkans20%47%60%32%56%35%27%

Vergelijk alle bestemmingenin Turkse Rivièra

Bestemmingen

Maak hieronder een keuze uit de vakantie bestemmingen in Turkse Rivièra. Je kunt ook het overzicht van alle vakantie verblijven in Turkse Rivièra zien door naar het volgende tabje 'Zoek en boek' te gaan.

ReistijdVertrekdagen
Turkse Rivièra
Alanya
Vlucht
4:00 (Antalya )
Transfer
2:05
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur35°C37 accommodaties v.a.
€254
p.p.
Antalya
Vlucht
(Antalya )
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur40°C Water temperatuur 27°C1 accommodatie v.a.
€374
p.p.
Antalya - Kundu
Vlucht
(Antalya )
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur37°C Water temperatuur 27°C2 accommodaties v.a.
€434
p.p.
Antalya - Lara
Vlucht
(Antalya )
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur40°C Water temperatuur 27°C18 accommodaties v.a.
€444
p.p.
Belek
Vlucht
(Antalya )
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur37°C15 accommodaties v.a.
€344
p.p.
Kemer
Vlucht
(Antalya )
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur38°C9 accommodaties v.a.
€394
p.p.
Side
Vlucht
4:00 (Antalya )
Transfer
1:35
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur37°C43 accommodaties v.a.
€294
p.p.

Zoek en boek jouw vakantiein Turkse Rivièra

Zoek en boek

Wij hebben de volgende vliegvakantie(s) naar Turkse Rivièra voor je gevonden.
Maak hieronder een keuze uit ons gevarieerde aanbod aan hotels, appartementen, bungalows of villa's.

 1. Hotel Royal Taj Mahal -5 sterren
  vanaf €574 8 dagen di 23 okt
  Vertrek: 8 dgn - di 23 okt
  2-persoonskamer landzijde
  Ultra all inclusive
  Hotel Royal Taj Mahal Reeds bekeken
  Verzorging: [ULTRA ALL INCLUSIVE]
  • Modern hotel
  • Direct aan het strand
  • Veel luxe en comfort
  1. 8,5
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Ultra All inclusive
  Vliegtuig
 2. Hotel Side Lilyum -4 sterren
  vanaf €454 8 dagen di 23 okt
  Vertrek: 8 dgn - di 23 okt
  2-persoonskamer voordeeltarief
  All inclusive
  Hotel Side Lilyum Reeds bekeken
  Verzorging: All inclusive
  • Spa
  • Veel zwemplezier met glijbanen
  • Dicht bij het strand
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  All inclusive
  Vliegtuig
 3. Hotel En Vie Beach Boutique -3 sterren
  vanaf €324 8 dagen di 23 okt
  Vertrek: 8 dgn - di 23 okt
  2-persoonskamer voordeeltarief dependance
  Logies en ontbijt
  Hotel En Vie Beach Boutique Reeds bekeken
  Verzorging: Logies en ontbijt
  • Adults Only
  • Prachtig uitzicht
  • Comfortabele kamers
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Logies ontbijt
  Vliegtuig
 4. Hotel Sherwood Breezes -5 sterren
  vanaf €569 8 dagen za 14 apr
  Vertrek: 8 dgn - za 14 apr
  2-persoonskamer voordeeltarief
  Ultra all inclusive
  Hotel Sherwood Breezes Reeds bekeken
  Verzorging: [ULTRA ALL INCLUSIVE]
  • Waterparadijs
  • 24-uurs receptie
  • Veel sportmogelijkheden
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Ultra All inclusive
  Vliegtuig
 5. Hotel Lonicera City -3 sterren
  vanaf €374 8 dagen di 23 okt
  Vertrek: 8 dgn - di 23 okt
  1-persoonskamer algemeen
  All inclusive
  Hotel Lonicera City Reeds bekeken
  Verzorging: All inclusive
  • Centrale ligging
  • 24-uurs receptie
  • Afstand tot het strand ca. 150 meter
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  All inclusive
  Vliegtuig
 6. Hotel Wind of Lara -5 sterren
  vanaf €494 8 dagen di 23 okt
  Vertrek: 8 dgn - di 23 okt
  2-persoonskamer voordeeltarief
  Ultra all inclusive
  Hotel Wind of Lara Reeds bekeken
  Verzorging: [ULTRA ALL INCLUSIVE]
  • Glijbanen
  • Miniclub
  • Leuk voor kids
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Ultra All inclusive
  Vliegtuig
 7. Xperience Hotel Arcanus Side Resort -5 sterren
  vanaf €434 8 dagen za 14 apr
  Vertrek: 8 dgn - za 14 apr
  2-persoonskamer voordeeltarief
  Ultra all inclusive
  Xperience Hotel Arcanus Side Resort Reeds bekeken
  Verzorging: [ULTRA ALL INCLUSIVE]
  • Origineel Xperience animatieprogramma
  • Direct aan het zandstrand
  • Avontuur en relaxen
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Ultra All inclusive
  Vliegtuig
 8. Hotel Febeach Side -4 sterren
  vanaf €394 8 dagen za 14 apr
  Vertrek: 8 dgn - za 14 apr
  2-persoonskamer voordeeltarief
  All inclusive
  Hotel Febeach Side Reeds bekeken
  Verzorging: All inclusive
  • Ruime kamers
  • Zwembad met glijbanen
  • 3 à-la-carte restaurants
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  All inclusive
  Vliegtuig
 9. Hotel Gural Premier Belek -5 sterren
  vanaf €664 8 dagen za 14 apr
  Vertrek: 8 dgn - za 14 apr
  familiekamer luxe type standaard
  Ultra all inclusive
  Hotel Gural Premier Belek Reeds bekeken
  Verzorging: [ULTRA ALL INCLUSIVE]
  • Aquapark
  • Veel faciliteiten
  • Luxe
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Ultra All inclusive
  Vliegtuig
 10. Hotel Utopia World -5 sterren
  vanaf €459 8 dagen di 23 okt
  Vertrek: 8 dgn - di 23 okt
  2-persoonskamer voordeeltarief
  Ultra all inclusive
  Hotel Utopia World Reeds bekeken
  Verzorging: [ULTRA ALL INCLUSIVE]
  • Aquapark
  • 11 zwembaden
  • Unieke ligging
  1. 8,6
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Ultra All inclusive
  Vliegtuig
1 tot 10 van 125 resultaten
Reisgezelschap
Thema's
Luchthaven
Accommodatietype
Autohuur
Afstand strand
Afstand centrum