Informatie over vakanties in Tenerife

Informatie en activiteiten

Algemeen

Tenerife is het meest tropische en grootste eiland van de Canarische Archipel. Dit eiland is een hele wereld op zich. Bananen plukken, sneeuwballen gooien, bergen beklimmen, sporten en zwemmen: het is er allemaal mogelijk. De kustlijn is al even gevarieerd als het binnenland; goudgeel, zwart of grijs zand, kalme stranden of woeste rotsen. Het kan hier niet op.

Trek je stevige wandelschoenen aan en ga naar het noorden waar het landschap in feite één grote tuin is. Volop palmbomen, cactussen, citrusbomen en bananenplantages. Dan ontdek je in de verte een donkere schaduw, hoog uitstekend boven een heus maanlandschap: de trotse Pico del Teide, met 3717 m de hoogste berg van Spanje. Een must tijdens een van je uitstapjes. Of ga op je gemak winkelen in de plaatsjes Puerto de la Cruz en Santa Cruz. In het zuiden van Tenerife liggen de befaamde badplaatsen Playa de las Américas en Los Cristianos met de prachtige zandstranden en een onafgebroken rij cafés, restaurants en terrasjes. Hier schijnt de zon zo uitbundig, dat je hier het hele jaar door een zomers kleurtje opdoet. Tenerife heeft werkelijk alles, alles behalve winterse temperaturen en haast!

Let op!

Indien je met een gezelschap reist, waarvan er niemand ouder is dan 18 jaar, dien je in het bezit te zijn van een ouderverklaring. Hier kan bij het hotel/appartement om gevraagd worden.

Bekijk op de kaart

Tenerife

Praktische informatie

Tijdsverschil

Op het vasteland van Spanje is er gedurende het gehele jaar geen tijdsverschil. Ook op de Balearen is er geen tijdverschil. Wanneer je naar de Canarische Eilanden gaat, is het handig om je horloge hier wel op aan te passen. Hier is het namelijk één uur vroeger, in vergelijking met Nederland.

Taal

Spaans

Valuta

Euro

Geldigheid paspoort

Je paspoort/identiteitskaart dient geldig te zijn tot en met de dag van terugkomst in Nederland. Je hebt geen visum nodig.
Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.
Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Jiba kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Indien je met een gezelschap reist, waarvan er niemand ouder is dan 18 jaar, dien je in het bezit te zijn van een ouderverklaring. Hier kan bij het hotel/appartement om gevraagd worden.

Vaccinaties

Voor reizen naar Spanje zijn geen verplichte vaccinaties en er worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.

Eten en drinken

Wat natuurlijk een bekend traditioneel Spaans gerecht is is Paella. Dit gerecht bestaat uit gekruide rijst met allerlei soorten vis of kip.
Verder heeft Spanje een rijk gevarieerde keuken, met tal van invloeden. Als je een restaurantje binnen loopt, zal er altijd wat van je gading bij zitten.

In Spanje wordt er over het algemeen pas na 20.00 uur gegeten. Ook is het gebruikelijk om in de restaurants een fooi van 5 tot 10% van het totaalbedrag te geven.

Je kan in Spanje NIET uit de kraan drinken. Wil je water drinken, dan kan je het beste flessen mineraalwater in de supermarkt kopen.

Geschiedenis

De oorspronkelijke bewoners van het eiland zijn de Guanches. Het eiland is eind 15e eeuw veroverd door de Spaanse kroon. Tenerife is wel het laatste eiland dat zich overgaf aan de Spaanse kroon. In 1982 kregen de Canarische eilanden zelfbestuur. Plaatselijke autoriteiten bepalen nu het onderwijs, gezondheidszorg en het transport. Tegenwoordig komt 80% van de inkomsten uit het toerisme.

Cultuur

De oorspronkelijke bewoners van Tenerife zijn de Guanchen.

Er zijn een aantal traditionele sporten: luncha canaria (worstelsport) en juedo de palo (stokschermen) en verder hanengevechten, mastklimmen en verspringen met een lans.

Gofio is een basisvoedingsmiddel van de oerbevolking van de Canarische Eilanden. Dit voedingsmiddel bestond uit meel van gerstekorrels, maar tegenwoordig alleen van mais. Het is nu nog maar weinig op de menukaart terug te vinden.

Natuur

Tenerife is een redelijk groen eiland in verhouding met de andere Canarische eilanden. Je vindt over het gehele eiland een verscheidenheid aan flora en fauna. Bijvoorbeeld de pijnboom en drakenboom. Wel zie je een verschil tussen noord en zuid Tenerife, met als scheidingslijn de Teide. Het noorden is groener dan het zuiden.

Tenerife is een vulkanisch eiland, zoals bijna alle Canarische eilanden. Er zijn daarom ook hier zwarte stranden te vinden. Er is één "wit" strand in Costa Adeje. Dit is speciaal opgespoten.

Een bijzonder natuurverschijnsel is de Pico Del Teide. Dit is een vulkaan en tevens de hoogste berg van Spanje. Het hoogste punt ligt op 3718 meter. Een leuk weetje is dat rond het gebied van Pico del Teide de film Planet of the Apes is opgenomen.

Vlucht Informatie

Je vliegt met Transavia van Amsterdam naar Tenerife. Deze vlucht duurt ongeveer 4 uur en 30 minuten. Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht door de reisleiding of plaatselijke vertegenwoordiging van Jiba.

Zomer
Vertrekdagen
Je kunt vertrekken op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. (Puerto de la Cruz and Santa Cruz alleen maandag en vrijdag)

Vertrek vanaf regionale luchthavens

Dinsdag en vrijdag kun je vertrekken vanaf Eindhoven. (Puerto de la Cruz en Santa Cruz niet mogelijk)
Woensdag en zaterdag vanaf Rotterdam.  (Puerto de la Cruz en Santa Cruz niet mogelijk)
Tijdens de zomer periode kun je op vrijdag en zondag vanaf Brussel met Brussels Airlines vertrekken.
Houdt er rekening mee dat je met vertrek en/of aankomst vanaf een regionale luchthaven mogelijk op de heen- en/of terugreis een tussenlanding hebt.


Winterzon
Vertrekdagen
De vluchten naar Tenerife vertrekken op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

Vertrek vanaf regionale luchthavens
Op woensdag en zaterdag kun je vanaf Rotterdam vertrekken. Op dinsdag en vrijdag kun je vanaf Eindhoven vertrekken.
Voor de plaats Golf del Sur bieden wij alleen Amsterdam en Brussel aan als vertrekluchthaven (m.u.v. boekingen inclusief autohuur).
Op vrijdag en zondag kun je ook vertrekken vanaf Brussel met Brussels Airlines.

De transfer
De transfer is inclusief indien je ook de accommodatie bij Jiba geboekt hebt. De tijden zijn afhankelijk van het aantal stops en de volgorde van de route, die aan verandering onderhevig kunnen zijn. Deze transfer vervalt wanneer de accommodatie inclusief auto is.

Vluchtschema
In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijg je tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Jiba zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen die nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

E-tickets
Jiba stuurt uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kun je geweigerd worden voor een vlucht.

Voor meer informatie over de vliegreis, zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen wij je naar de
reisinformatie.

Weer Tenerife komende 14 dagen

De weersverwachting voor Tenerife voor vandaag: bewolkt, met een maximum temperatuur van ongeveer 18°C en een minimum temperatuur van ongeveer 12°C. De neerslagkans in Tenerife is vandaag 45%. Bekijk hieronder het actuele weer in Tenerife verzorgd door Weeronline.

Klimaat Tenerife

Weersverwachting Tenerife deze week

do
22-2
vr
23-2
za
24-2
zo
25-2
ma
26-2
di
27-2
wo
28-2
Max18172019192021
Min12121214131314
Wind richtingZZZWWWWW
Kracht1324434
Zonkans48%18%60%36%55%53%50%
Neerslagkans45%81%23%75%41%63%61%

Weersverwachting Tenerife volgende week

do
1-3
vr
2-3
za
3-3
zo
4-3
ma
5-3
di
6-3
wo
7-3
Max21212121212222
Min14151414141515
Wind richtingWZWZOZZOZOZO
Kracht4333343
Zonkans51%53%60%60%63%66%70%
Neerslagkans45%43%35%36%28%23%18%

Vergelijk alle bestemmingenin Tenerife

Bestemmingen

Maak hieronder een keuze uit de vakantie bestemmingen in Tenerife. Je kunt ook het overzicht van alle vakantie verblijven in Tenerife zien door naar het volgende tabje 'Zoek en boek' te gaan.

ReistijdVertrekdagen
Tenerife
Arico
Vlucht
(Tenerife Sur)
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur25°C Water temperatuur 20°C1 accommodatie v.a.
€379
p.p.
Callao Salvaje
Vlucht
4:30 (Tenerife Sur)
Transfer
0:35
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur25°C Water temperatuur 20°C3 accommodaties v.a.
€449
p.p.
Costa Adeje
Vlucht
4:30 (Tenerife Sur)
Transfer
0:40
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur28°C Water temperatuur 20°C11 accommodaties v.a.
€504
p.p.
Golf del Sur
Vlucht
(Tenerife Sur)
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur25°C Water temperatuur 20°C3 accommodaties v.a.
€389
p.p.
Granadilla
Vlucht
4:30 (Tenerife Sur)
Transfer
0:25
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur25°C Water temperatuur 20°C1 accommodatie v.a.
€464
p.p.
La Caleta
Vlucht
(Tenerife Sur)
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur25°C Water temperatuur 20°C2 accommodaties v.a.
€1149
p.p.
Los Cristianos
Vlucht
4:30 (Tenerife Sur)
Transfer
0:20
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur28°C Water temperatuur 20°C5 accommodaties v.a.
€339
p.p.
Playa de la Arena
Vlucht
(Tenerife Sur)
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur27°C Water temperatuur 20°C1 accommodatie v.a.
€614
p.p.
Playa de las Américas
Vlucht
4:30 (Tenerife Sur)
Transfer
0:30
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur28°C Water temperatuur 20°C14 accommodaties v.a.
€349
p.p.
Playa Paraiso
Vlucht
4:30 (Tenerife Sur)
Transfer
1:00
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur25°C Water temperatuur 20°C1 accommodatie v.a.
€829
p.p.
Puerto de la Cruz
Vlucht
(Tenerife Sur)
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur22°C Water temperatuur 22°C10 accommodaties v.a.
€394
p.p.
Puerto Santiago
Vlucht
(Tenerife Sur)
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur27°C Water temperatuur 20°C2 accommodaties v.a.
€679
p.p.
San Miguel de Abona
Vlucht
4:30 (Tenerife Sur)
Transfer
0:20
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur28°C Water temperatuur 20°C1 accommodatie v.a.
€399
p.p.
Santa Cruz de Tenerife
Vlucht
4:30 (Tenerife Sur)
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur25°C Water temperatuur 20°C2 accommodaties v.a.
€274
p.p.

Zoek en boek jouw vakantiein Tenerife

Zoek en boek

Wij hebben de volgende vliegvakantie(s) naar Tenerife voor je gevonden.
Maak hieronder een keuze uit ons gevarieerde aanbod aan hotels, appartementen, bungalows of villa's.

 1. Appartementen Callaomar (incl. auto) -3 sterren
  vanaf €449 8 dagen wo 30 mei
  Vertrek: 8 dgn - wo 30 mei
  2-kamerappartement
  Logies
  App. Callaomar (incl. auto) Reeds bekeken
  Boek opties:
  Logies
  Vliegtuig
 2. Appartementen PrimeSelect Los Alisios -4 sterren
  vanaf €339 8 dagen wo 30 mei
  Vertrek: 8 dgn - wo 30 mei
  2-kamerappartement standaard (1bedroom Suite)
  Logies
  App. PrimeSelect Los Alisios Reeds bekeken
  Verzorging: Logies
  • Spetterende waterspeeltuin
  • Ruime en comfortabele appartementen
  • Prima prijs-kwaliteitverhouding
  1. 7,7
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Logies
  Vliegtuig
 3. Bungalows los Cardones Boutique -3 sterren
  vanaf €544 8 dagen zo 25 mrt
  Vertrek: 8 dgn - zo 25 mrt
  2-kamer bungalow standaard
  Logies
  Bungalows los Cardones Boutique Reeds bekeken
  Verzorging: Logies
  • Compleet gerenoveerd
  • Midden in het centrum van Playa de las Americas
  • Direct aan de boulevard
  1. 8,3
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Logies
  Vliegtuig
 4. Hotel Sol Tenerife - extra ingekocht -4 sterren
  vanaf €559 8 dagen ma 25 jun
  Vertrek: 8 dgn - ma 25 jun
  2-persoonskamer extra algemeen (Double Standard **EXTRA RATE**)
  Logies en ontbijt
  Hotel Sol Tenerife - extra ingekocht Reeds bekeken
  Verzorging: Logies en ontbijt
  • Midden in het uitgaansgebied
  • Veel faciliteiten
  • Professionele aanpak
  1. 7,3
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Logies ontbijt
  Vliegtuig
 5. Hotel Sandos San Blas Nature Resort & Golf -5 sterren
  vanaf €944 8 dagen do 22 mrt
  Vertrek: 8 dgn - do 22 mrt
  2-persoonskamer standaard
  All inclusive
  Hotel Sandos San Blas Nature Resort & Golf Reeds bekeken
  Verzorging: All inclusive
  • Nabij prachtig natuurreservaat
  • Zeer luxe resort
  • 8 zwembaden
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  All inclusive
  Vliegtuig
 6. Hotel Sol Costa Atlantis - extra ingekocht -4 sterren
  vanaf €529 8 dagen wo 30 mei
  Vertrek: 8 dgn - wo 30 mei
  2-persoonskamer extra algemeen (double room standard **EXTRA RATE**)
  Logies en ontbijt
  Hotel Sol Costa Atlantis - extra ingekocht Reeds bekeken
  Verzorging: Logies en ontbijt
  • Wellnesscenter op 13e etage
  • Gerenoveerde kamers
  • Uitzicht over zee
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Logies ontbijt
  Vliegtuig
 7. Hotel Be Live Experience Orotava -4 sterren
  vanaf €664 8 dagen do 1 mrt
  Vertrek: 8 dgn - do 1 mrt
  2-persoonskamer standaard
  Halfpension
  Hotel Be Live Experience Orotava Reeds bekeken
  Verzorging: Halfpension
  • Centrale, maar rustige ligging
  • All inclusive mogelijk
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Vliegtuig
 8. Finca la Dica - inclusief huurauto -3 sterren
  vanaf €379 8 dagen ma 25 jun
  Vertrek: 8 dgn - ma 25 jun
  3-kamer bungalow
  Logies
  Finca la Dica - inclusief huurauto Reeds bekeken
  Verzorging: Logies
  • Rustige omgeving
  • Moderne appartementen
  • Prachtig uitzicht over wijngaarden en fruitbomen
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Logies
  Vliegtuig
 9. Appartementen Sol Sun Beach - extra ingekocht -3 sterren
  vanaf €539 8 dagen wo 30 mei
  Vertrek: 8 dgn - wo 30 mei
  studio extra algemeen
  Logies en ontbijt
  App. Sol Sun Beach - extra ingekocht Reeds bekeken
  Verzorging: Logies en ontbijt
  • Door boulevard gescheiden van het strand
  • Vriendelijke sfeer
  • Prachtig zwembad
  1. 7,6
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Logies ontbijt
  Vliegtuig
 10. Royal Hideaway Corales Beach -5 sterren
  vanaf €1149 8 dagen di 29 mei
  Vertrek: 8 dgn - di 29 mei
  juniorsuite zeezicht
  Logies en ontbijt
  Royal Hideaway Corales Beach Reeds bekeken
  Verzorging: Logies en ontbijt
  • Luxe adults only 17+
  • Juniorsuites met groot terras
  • Baden in luxe
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Logies ontbijt
  Vliegtuig
1 tot 10 van 58 resultaten
Streek
Reisgezelschap
Autohuur
Last minutes
Afstand strand
Afstand centrum