Skopelos

  Informatie over vakanties in Skopelos

  Informatie en activiteiten

  Algemeen

  Skopelos is het op een na grootste eiland van de Sporaden. Vroeger werd het eiland Peparithis genoemd. Ook dit eiland is net als de rest van de Sporadische eilanden klein met een oppervlakte van 95km2. Het eiland is tot de 17e eeuw onbewoond geweest. De hoofdstad van het eiland heet Skopelos-stad en staat bekend om de mooie witte huisjes. Het stadje bestaat uit vele smalle straatjes met leuke winkeltjes en restaurantjes.

   

  Het eiland staat bekend als toeristische bestemming. Skopelos is een groen eiland, het is erg heuvelachtig met dichte begroeiingen. De kustlijn is rotsachtig met vooral aan de zuidkant vele zandstrandjes en baaitjes. Verder staat het eiland bekend om zijn fruit, volkskunst, keramiek en mooie bezienswaardigheden zoals; kerken en kloosters.

  Bekijk op de kaart

  Skopelos

  Praktische informatie

  Tijdsverschil

  1 uur.

  Taal

  Grieks.

  Valuta

  Euro

  Geldigheid paspoort

  Je paspoort of identiteitsbewijs dient geldig te zijn tot en met de dag van terugkomst in Nederland. Je hebt geen visum nodig.

  Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.

  Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Jiba kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

  Vaccinaties

  Voor reizen naar Griekenland zijn geen verplichte vaccinaties en er worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.

  Eten en drinken

  De Griekse keuken kennen de meeste mensen al uit de Griekse restaurants in ons land. In Griekenland zul je ontdekken dat deze toch nog iets veelzijdiger is. En natuurlijk smaakt alles op een leuk terras bij zonsondergang altijd net nog iets beter.

   

  Op de Griekse eilanden zul je veel eetgelegenheden met de naam 'Taverna' aantreffen. Dit zijn van origine authentieke Griekse eetgelegenheden met een sobere inrichting, houten of stalen tafels met plastic of stoffen kleedjes en oude houten stoelen.

   

  De Grieken eten vrijwel nooit vóór 21.00 uur. Het is gebruikelijk dat men alle gerechten tegelijkertijd op tafel zet. Salades, voorgerechten en hoofdgerechten worden allemaal tegelijkertijd geserveerd, tenzij je uitdrukkelijk vraagt het anders te doen.

   

  De Grieken zijn gek op vlees. Souvlaki, gyros en byfteki vind je dan ook op vrijwel elke menukaart. Daarnaast natuurlijk veel olijven en heerlijke tomaten. En indien je echt geen keuze kunt maken, bestelt u gewoon mezes, dan krijg je van alles een beetje. Vergeet niet een lekker glaasje ouzo. Kali óreksi! (eet smakelijk!)

  Geschiedenis

  De naam Skopelos stamt uit de Hellenistische periode. Vlak daarna volgende de Romeinse periode en vervolgens de Byzantijnse tijd waarin Skopelos als verbanningsoord werd gebruikt. Het bleef in Griekse handen tot de val van Constantinopel in 1453. Toen volgde een periode van Venetiaanse bezetting die duurde tot 1538, toen de Turkse admiraal Barbarossa het eiland veroverde en de gehele bevolking uitmoordde. Skopelos was verlaten gedurende vele jaren en raakte pas in de 17de en 18de eeuw weer bewoond. Het begon zich weer te organiseren en nam uiteindelijk ook deel aan de Griekse onafhankelijkheidsoorlog van 1821. Het verwierf zijn vrijheid in 1832, tegelijk met de overige Sporaden.

  Natuur

  Het eiland is groen en dichtbegroeid en kent veel prachtige stranden met helderblauw water en wit kiezelzand. In het noorden en noordoosten van het eiland is de kust erg onrustig met rotspartijen en steilen kliffen. Het zuiden en zuidwesten zijn veel lieflijker en hier bevinden zich vele mooie baaien en stranden.

  Vlucht Informatie

  Je vliegt met Transavia van Amsterdam naar Skiathos. Deze vlucht duurt ongeveer 3 uur en 20 minuten. Jiba heeft geen eigen reisleiding ter plaatse. De opvang wordt uitgevoerd door de plaatselijke vertegenwoordiging van Jiba of anders. Deze informatie vind je terug op je reisbescheiden.

  Vertrekdagen
  Je kunt vertrekken op maandag.

  De transfer
  De transfer is inclusief indien je ook de accommodatie bij Jiba geboekt hebt. Houd er rekening mee dat je vliegt op Skiathos. Vervolgens wordt je met een pendelbus naar de haven van Skiathos gebracht, waarna je op de ferry naar Skopelos-stad stapt. Afhankelijk van ferrytijden/vertragingen, duurt de reis tussen de 1uur en 45 minuten en 2,5 uur.

  Vluchtschema
  In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijg je tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Jiba zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen die nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

  E-tickets
  Jiba stuurt uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kun je geweigerd worden voor een vlucht.

  Voor meer informatie over de vliegreis, zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen wij je naar de
  reisinformatie.

  Weer Skopelos komende 14 dagen

  De weersverwachting voor Skopelos voor vandaag: zonnig, met een maximum temperatuur van ongeveer 25°C en een minimum temperatuur van ongeveer 21°C. De neerslagkans in Skopelos is vandaag 0%. Bekijk hieronder het actuele weer in Skopelos verzorgd door Weeronline.

  Klimaat Skopelos

  Weersverwachting Skopelos deze week

  vr
  22-9
  za
  23-9
  zo
  24-9
  ma
  25-9
  di
  26-9
  wo
  27-9
  do
  28-9
  Max25252525262626
  Min21202019202020
  Wind richtingNWNWNWNWNWNWNW
  Kracht4443344
  Zonkans80%85%80%70%80%80%75%
  Neerslagkans0%0%0%5%5%5%5%

  Weersverwachting Skopelos volgende week

  vr
  29-9
  za
  30-9
  zo
  1-10
  ma
  2-10
  di
  3-10
  wo
  4-10
  do
  5-10
  Max25252425252525
  Min20191919201920
  Wind richtingNWNWNWNWNWNWNW
  Kracht4444444
  Zonkans70%65%65%70%70%75%75%
  Neerslagkans10%15%15%10%10%10%5%

  Vergelijk alle bestemmingenin Skopelos

  Bestemmingen

  Wij hebben voor jouw reisgezelschap geen accommodaties beschikbaar in: Skopelos

  Zoek en boek jouw vakantiein Skopelos

  Zoek en boek

  Voor jouw huidige combinatie van criteria hebben wij geen resultaten gevonden. Ons advies is om een of meerdere criteria te verwijderen zodat je weer resultaten kunt zien. (tip: pas je reisgezelschap aan)