Montenegro

  Informatie over vakanties in Montenegro

  Informatie en activiteiten

  Algemeen

  Montenegro wordt ook wel het Monaco van de Balkan genoemd. Dit kleine landje, naast Kroatië is namelijk de speelplaats voor de jetset en rijkste der aarde. Zo heeft Monaco een aantal top restaurants pronken er voor de kust superjachten. Maar gelukkig valt er ook een hoop te beleven voor ‘Jan met de Pet’ en liggen de prijzen een stuk lager dan in de Franse glamourstad.

  Kustlijn van 100 kilometer

  De kustlijn van Montenegro is er een waar je U tegen zegt. Die is bijna 100 kilometer lang en grenst aan het helderblauwe water van de Adriatische zee. Brede zanden en kiezelstranden, worden afgewisseld met middeleeuws plaatsjes die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken. Het centrum van het historische Kotor staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO


  Indrukwekkend natuurlandschap
  Montenegro is qua oppervlakte slechts 1/3 van Nederland, maar heeft ondanks zijn omvang een gevarieerd en indrukwekkend natuurlandschap. Denk ruige bergtoppen, glooiende vlaktes, onstuimige rivieren, eindeloze bossen en prachtige stranden. De kristalblauwe zee doet de rest. Het land is dan ook erg populair bij natuurliefhebbers, actieve vakantiegangers en zonaanbidders.

  De Montenegrijnen houden van puur en lekker eten
  Eten speelt in Montenegro een belangrijke rol. Er wordt 2 keer per dag warm gegeten en er wordt veel gebruik gemaakt van verse ingrediënten zoals lokaal gevangen vis en zelf verbouwde groentes. Zie je inktvis-risotto op de kaart staan, dan is die zeker het proberen waard. Laat je niet afschikken door de zwarte kleur van de risotto, want de smaak is fantastisch. De prijzen in Montenegro liggen lager dan in Nederland en buurland Kroatië. Afhankelijk waar je gaat zitten, betaal je voor een goede maaltijd met een drankje al zo’n € 10,-

  Bekijk op de kaart

  Montenegro

  Weer Montenegro komende 14 dagen

  Klimaat Montenegro

  Vergelijk alle bestemmingenin Montenegro

  Bestemmingen

  Wij hebben voor jouw reisgezelschap geen accommodaties beschikbaar in: Montenegro

  Zoek en boek jouw vakantiein Montenegro

  Zoek en boek

  Voor jouw huidige combinatie van criteria hebben wij geen resultaten gevonden. Ons advies is om een of meerdere criteria te verwijderen zodat je weer resultaten kunt zien. (tip: pas je reisgezelschap aan)