Informatie over vakanties in La Palma

Informatie en activiteiten

Algemeen

La Palma ligt in het uiterste westen van de Canarische Archipel. Volgens velen is het eiland met haar rust, zon en aangename temperaturen het mooiste van de zeven Canarische Eilanden. En dat is niet voor niets! Het staat bekend als het 'mooiste eiland' door haar spectaculaire, natuurlijke landschappen, de kleuren en de harmonie van de dorpen en koloniale steden. Het is een unieke plek om je te laten verrassen door de pracht van de natuur, die bij elke stap verbaast en de meest exotische plaatsen onthult. Het eiland wordt tevens ‘La Isla Verde ’ genoemd, wat betekent ‘het groene eiland’. Dit vanwege de schitterende groene landschappen, hoge bergtoppen en de ongerepte natuur. De hoogste top van het eiland is de 2426 meter hoge Roque de los Muchachos. Je raakt niet snel uitgekeken en toch kost het je weinig inspanning om dit alles te ontdekken. Bijzonder mooi is het Nationale Park Caldera de Taburiente met de grootste krater ter wereld. Zeker een bezoek waard! Vanaf de kraterrand heb je uitzicht op de buureilanden en op de groene bergrug. Voor de actievelingen zijn er mooie wandelroutes langs watervallen en diepe kloven te vinden. Dit is één groot spectacel!

La Palma heeft niet alleen natuur- en wandelliefhebbers veel te bieden. Ook voor de strandliefhebbers zijn er goede mogelijkheden met rustige lavastranden die vaak achter de rotsen verscholen liggen.

De levendige hoofdstad Santa Cruz beschikt over de belangrijkste haven van het eiland. In deze gezellige stad met een authentiek centrum zijn tal van goede restaurants, terrasjes en leuke winkels te vinden. In de avonden heerst een gemoedelijke gezelligheid in de bars en restaurants. Plof hier lekker, ontspan en geniet van deze Spaanse sfeer.

Na een bezoek aan La Palma ben je hoe dan ook een fantastische ervaring rijker! Dit pakt niemand meer van je af.

Bekijk op de kaart

La Palma

Praktische informatie

Tijdsverschil

Op het vasteland van Spanje is er gedurende het gehele jaar geen tijdsverschil. Ook op de Balearen is er geen tijdverschil. Wanneer je naar de Canarische Eilanden gaat, is het handig om je horloge hier wel op aan te passen. Hier is het namelijk één uur vroeger, in vergelijking met Nederland.

Taal

Spaans

Valuta

Euro

Geldigheid paspoort

Je paspoort/identiteitskaart dient geldig te zijn tot en met de dag van terugkomst in Nederland. Je hebt geen visum nodig.
Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.
Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Jiba kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Indien je met een gezelschap reist, waarvan er niemand ouder is dan 18 jaar, dien je in het bezit te zijn van een ouderverklaring. Hier kan bij het hotel/appartement om gevraagd worden.

Vaccinaties

Voor reizen naar Spanje zijn geen verplichte vaccinaties en er worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.

Eten en drinken

Op La Palma kun je in alle plaatsen genieten van authentieke gerechten. De Canarische keuken is een mix uit Spaanse en oud- Canarische invloeden. Samen zorgt het voor een krachtige maaltijd, die vooral moet zorgen voor een volle maag. De onderlinge verschillen tussen de eilanden zijn niet zo heel groot. Wel worden soms andere smaakmakers gebruikt; vaak afhankelijk van de beschikbaarheid hiervan op het eiland zelf.

Je eet voornamelijk veel aardappelen, vlees en groenten, maar anders dan in Nederland. Fruit en groenten die in de meeste restaurants gebruikt wordenzijn op het eiland gekweekt. Het ziet er misschien iets minder lekker uit, maar de smaak is prima! In de kustregio’s is verse vis vanzelfsprekend. Dit wordt gegrild, gekookt of in een gerecht verwerkt. In het binnenland worden vaker vleesgerechten geserveerd, zoals konijn of geit, gemarineerd of goed gekruid.

Meestal worden bij een gerecht kleine Canarische aardappels geserveerd; op de minder toeristische eilanden is patat als bijgerecht bijna niet verkrijgbaar. Verder krijg je bij het eten vaak mojo-saus geserveerd. Deze saus is er in een rode en groene uitvoering. De mojo rojo (rode saus) wordt gemaakt van de chilipepers die op La Gomera worden verbouwd, en is erg pittig. De mojo verde (groene saus) wordt gemaakt van olie vermengd met knoflook en koriander. Een bijzondere specialiteit is Papas arrugadas: kleine aardappeltjes die met schil in extra gezouten water gekookt worden.

Natuurlijk kan je ook voor de tapas gaan. Vaak worden de tapas op stukjes stokbrood geserveerd en lijken het meer rijk belegde stokbroodjes. Ook de verschillende soorten kaas zie je vaak terug op de kaart en zijn zeker het proeven waard!

Eet smakelijk!


Geschiedenis

De eerste bewoners van de Canarische Eilanden zijn, voor zover we weten, de Guanches. De oorsprong van deze bevolking is enigszins onbekend maar ze stammen waarschijnlijk af van Berbers uit Noord-Afrika. Ze leefden in grotten en vulkanische uithollingen in de bergen op een behoorlijk bijzondere wijze. Vroeger werd La Palma ´Benahoare´ genoemd, een naam die de Guanches aan het eiland hebben gegeven.

Sinds de komst van de Spanjaarden naar de eilanden, is de inheemse bevolking geleidelijk aan verdwenen. De Guanches werden bekeerd tot het christendom en zo niet werden ze vermoord door de inquisitie.

De eerste Spanjaarden kwamen in 1404 aan op de Canarische Eilanden en in 1405 op La Palma. Gedurende de jaren waren er gevechten en gewelddadigheden in opdracht van de kerk tegen de inheemse bevolking. Dit zorgde voor de totale uitroeiing van de oorspronkelijke bewoners in 1493. La Palma werd veroverd door Alonso Fernandez die in 1492 de laatste koning van het eiland, de legendarische Tanausu, van zijn troon stootte. Deze koning heerste over het gebied Caldera.

Cultuur

In de steden en dorpen zijn naast de traditionele Canarische woningen, bijzondere vormen van civiele en religieuze architectuur. Een uitzonderlijk voorbeeld biedt het kunsthistorische gebouwencomplex van Santa Cruz de La Palma met in het centrum het gemeentehuis en de kerk El Salvador. Een verrassende en waardevolle nalatenschap aan kunstwerken, is de verzameling Vlaamse schilderijen en houtsnijwerken, die op het eiland terecht kwam mede dankzij de levendige handel met de Lage Landen in de 16e en 17e eeuw. Deze kunstwerken zijn te bezichtigen in de verschillende kerken op het eiland. Voornamelijk het kerkje in Las Nieves herbergt een aantal mooie beeldhouwwerken.

Natuur

Palma is zeer geschikt voor natuurliefhebbers. Het biedt op een beperkte oppervlakte een zeer grote verscheidenheid aan landschappen. Bijzonder interessant is het Nationale Park ‘Caldera de Taburiente’. Een derde van het eiland wordt bedekt door de “Canarische” den. Er komen ongeveer 800 plantensoorten voor, waarvan 70 alleen op La Palma. Het “bosque de Los Tilos” is het grootste aaneengesloten bosgebied van de Canarische Eilanden en staat als biosfeerreservaat onder toezicht van de Unesco. Hier groeien bomen en varens, die beschouwt worden als uit de oudheid overgebleven restanten. Honden, geiten, konijnen, vleermuizen en het Barbarijse schaap zijn de meest voorkomende diersoorten op La Palma.

Vlucht Informatie

Je vliegt met Transavia van Amsterdam naar Santa Cruz de la Palma. Deze vlucht duurt ongeveer 4 uur en 30 minuten. Jiba heeft geen eigen reisleiding ter plaatse. De opvang wordt uitgevoerd door de plaatselijke vertegenwoordiging van Jiba of anders. Deze informatie vind je terug op je reisbescheiden.

Vertrekdagen
Je kunt vertrekken op dinsdag en vrijdag. Tijdens de winterzonperiode kun je vertrekken op maandag en vrijdag.

De transfer
De transfer is inclusief indien je ook de accommodatie bij Jiba geboekt hebt. De transfer naar Los Cancajos duurt ongeveer 20 minuten. De tijden zijn afhankelijk van het aantal stops en de volgorde van de route, die aan verandering onderhevig kunnen zijn. Indien een accommodatie inclusief auto is, vervalt de transfer.

Vluchtschema
In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijg je tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Jiba zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen die nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

E-tickets
Jiba stuurt uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kun je geweigerd worden voor een vlucht.

Voor meer informatie over de vliegreis, zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen wij je naar de
reisinformatie.

Weer La Palma komende 14 dagen

De weersverwachting voor La Palma voor vandaag: gedeeltelijk bewolkt, met een maximum temperatuur van ongeveer 20°C en een minimum temperatuur van ongeveer 14°C. De neerslagkans in La Palma is vandaag 55%. Bekijk hieronder het actuele weer in La Palma verzorgd door Weeronline.

Klimaat La Palma

Weersverwachting La Palma deze week

do
22-2
vr
23-2
za
24-2
zo
25-2
ma
26-2
di
27-2
wo
28-2
Max20192121202222
Min14141416151616
Wind richtingZWZZWWNWZWZW
Kracht3335454
Zonkans57%30%70%37%65%50%57%
Neerslagkans55%80%22%72%50%70%70%

Weersverwachting La Palma volgende week

do
1-3
vr
2-3
za
3-3
zo
4-3
ma
5-3
di
6-3
wo
7-3
Max22212222222223
Min16171817171717
Wind richtingWZZWZZWZWZW
Kracht4333333
Zonkans57%57%62%62%67%70%75%
Neerslagkans52%47%32%30%32%15%20%

Vergelijk alle bestemmingenin La Palma

Bestemmingen

Maak hieronder een keuze uit de vakantie bestemmingen in La Palma. Je kunt ook het overzicht van alle vakantie verblijven in La Palma zien door naar het volgende tabje 'Zoek en boek' te gaan.

ReistijdVertrekdagen
La Palma
Barlovento
Vlucht
4:30 (La Palma )
Transfer
1:00
ma, di, vr Temperatuur25°C Water temperatuur 21°C1 accommodatie v.a.
€494
p.p.
Bijzonder La Palma
Vlucht
(La Palma )
ma, di, vr Temperatuur25°C Water temperatuur 21°C3 accommodaties v.a.
€584
p.p.
Breña Baja
Vlucht
4:30 (La Palma )
ma, di, vr Temperatuur26°C Water temperatuur 22°C3 accommodaties v.a.
€339
p.p.
La Palma
Vlucht
(La Palma )
ma, vr Temperatuur25°C Water temperatuur 21°C1 accommodatie v.a.
€239
p.p.
Los Cancajos
Vlucht
4:30 (La Palma )
Transfer
0:20
ma, di, vr Temperatuur26°C Water temperatuur 22°C5 accommodaties v.a.
€309
p.p.
Los Llanos de Aridane
Vlucht
4:30 (La Palma )
ma, di, vr Temperatuur26°C Water temperatuur 22°C8 accommodaties v.a.
€324
p.p.
Puerto Naos
Vlucht
4:30 (La Palma )
Transfer
1:00
ma, di, vr Temperatuur25°C Water temperatuur 20°C8 accommodaties v.a.
€334
p.p.
Tijarafe
Vlucht
(La Palma )
ma, di, vr Temperatuur25°C Water temperatuur 21°C3 accommodaties v.a.
€379
p.p.
Todoque
Vlucht
4:30 (La Palma )
Transfer
0:50
ma, di, vr Temperatuur25°C Water temperatuur 21°C1 accommodatie v.a.
€364
p.p.

Zoek en boek jouw vakantiein La Palma

Zoek en boek

Wij hebben de volgende vliegvakantie(s) naar La Palma voor je gevonden.
Maak hieronder een keuze uit ons gevarieerde aanbod aan hotels, appartementen, bungalows of villa's.

 1. Bungalows La Villa - inclusief auto -4 sterren
  vanaf €349 8 dagen di 17 apr
  Vertrek: 8 dgn - di 17 apr
  3-kamer bungalow zeezicht
  Logies
  Bungalows La Villa - inclusief auto Reeds bekeken
  Verzorging: Logies
  • Rustig gelegen
  • Prachtige omgeving
  • Grote tuin met zwembad
  1. 8,7
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Logies
  Vliegtuig
 2. Appartementen Hacienda San Jorge -3,5 sterren
  vanaf €419 8 dagen di 19 jun
  Vertrek: 8 dgn - di 19 jun
  2-kamerappartement algemeen
  Logies
  App. Hacienda San Jorge Reeds bekeken
  Verzorging: Logies
  • Appartementen in Canarische stijl
  • Prachtige botanische tuin
  • Aan de rand van het centrum
  1. 8,4
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Logies
  Vliegtuig
 3. Appartementen Regata -3 sterren
  vanaf €389 8 dagen di 29 mei
  Vertrek: 8 dgn - di 29 mei
  2-kamerappartement zeezicht
  Logies
  App. Regata Reeds bekeken
  Verzorging: Logies
  • Direct aan gezellige boulevard
  • Traditionele appartementen
  • Balkon met gegarandeerd zeezicht
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Logies
  Vliegtuig
 4. Hotel La Palma Romantica - inclusief huurauto -3 sterren
  vanaf €494 8 dagen di 22 mei
  Vertrek: 8 dgn - di 22 mei
  2-persoonskamer zij zeezicht
  Logies en ontbijt
  Hotel La Palma Romantica - inclusief huurauto Reeds bekeken
  Verzorging: Logies en ontbijt
  • Rustig gelegen in het noorden van La Palma
  • Omringt door schitterende landschappen
  • Vriendelijke eigenaar
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Logies ontbijt
  Vliegtuig
 5. Hotel La Palma & Teneguia Princess - -4 sterren
  vanaf €584 8 dagen vr 29 jun
  Vertrek: 8 dgn - vr 29 jun
  2-persoonskamer voordeeltarief
  Halfpension
  Hotel La Palma & Teneguia Princess - Reeds bekeken
  Verzorging: Halfpension
  • Rustige omgeving
  • Maar liefst 10 zwembaden
  • Prachtige bergkliffen op de achtergrond
  1. 8,5
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Halfpension
  Vliegtuig
 6. Hotel Sol La Palma -4 sterren
  vanaf €504 5 dagen ma 26 mrt
  Vertrek: 5 dgn - ma 26 mrt
  2-persoonskamer voor alleengebruik algemeen
  Halfpension
  Hotel Sol La Palma Reeds bekeken
  Verzorging: Halfpension
  • Topligging aan zee & het strand
  • Populair vakantieadres
  • Faciliteiten voor alle leeftijden
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Halfpension
  Vliegtuig
 7. Appartementen Los Molinos -3 sterren
  vanaf €379 8 dagen di 17 apr
  Vertrek: 8 dgn - di 17 apr
  2-kamerappartement zeezicht
  Logies
  App. Los Molinos Reeds bekeken
  Verzorging: Logies
  • Nette appartementen
  • Fijn zwembad
  • Zonneterras met ligbedden
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Logies
  Vliegtuig
 8. Appartementen Sol la Palma - extra ingekocht -3 sterren
  vanaf €359 8 dagen di 17 apr
  Vertrek: 8 dgn - di 17 apr
  2-kamerappartement extra algemeen
  Logies
  App. Sol la Palma - extra ingekocht Reeds bekeken
  Verzorging: Logies
  • Direct aan het strand
  • Dicht bij het centrum
  • Gezellig animatieprogramma
  1. 7,7
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Logies
  Vliegtuig
 9. Hotel Sol La Palma - extra ingekocht -4 sterren
  vanaf €554 8 dagen di 22 mei
  Vertrek: 8 dgn - di 22 mei
  2-persoonskamer extra algemeen (Double Standard **EXTRA RATE**)
  Logies en ontbijt
  Hotel Sol La Palma - extra ingekocht Reeds bekeken
  Verzorging: Logies en ontbijt
  • Topligging aan zee & het strand
  • Populair vakantieadres
  • Faciliteiten voor alle leeftijden
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Logies ontbijt
  Vliegtuig
 10. Las Casitas de Tijarafe - inclusief huurauto -3 sterren
  vanaf €419 8 dagen di 17 apr
  Vertrek: 8 dgn - di 17 apr
  2-kamer bungalow
  Logies
  Las Casitas de Tijarafe - inclusief huurauto Reeds bekeken
  Verzorging: Logies
  • Vier comfortabele huisjes
  • Omgeven door prachtige natuur
  • Zwembad met terras
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Logies
  Vliegtuig
1 tot 10 van 33 resultaten
Streek
Reisgezelschap
Luchthaven
Autohuur
Klantbeoordelingen
Last minutes
Afstand strand
Afstand centrum