Kaapverdië

  Informatie over vakanties in Kaapverdië

  Informatie en activiteiten

  Algemeen

  Afrika meets de Caribbean! Eindeloze witte zandstranden met helder, blauw water. Het roept een Carabisch sfeertje op, terwijl je toch echt op het continent Afrika staat. We hebben het hier over Kaapverdië! Op nog geen acht uur vliegen vind je deze bijzondere eilandengroep, waar het fijne klimaat slechts één van de vele redenen is om je vakantie er door te brengen. Het is hier zo lekker weer! Het gehele jaar door ligt de temperatuur rond de 25ºC en er waait altijd een aangenaam windje. Regelmatig denken we met een grote glimlach terug aan ons bezoek aan Kaapverdië, want wat was het er leuk!

  Kaapverdië ligt voor de kust van Senegal en bestaat uit tien eilanden: Santo Antão, Santa Luzia, São Vicente, São Nicolau, Sal, Boa Vista, Maio, Santiago, Fogo en Brava. Negen van de tien eilanden zijn bewoond en hebben ieder een compleet andere sfeer en karakter. Van parelwitte zandstranden op Sal en Boa Vista tot een ruige, groene natuur op het mysterieuze eiland Fogo. Het toerisme concentreert zich voornamelijk op Sal en Boa Vista, vooral omdat hier ook de mooiste stranden te vinden zijn. Maar hiervandaan kun je ook makkelijk afreizen naar de overige eilanden en met eigen ogen zien hoe bijzonder deze archipel is.

  Naast heerlijke stranden en een fijn klimaat, is vooral de sfeer op de Kaapverdische Eilanden zo leuk. De levensstijl van de Kaapverdianen is relaxt en ontspannen en dat merk je. Iedereen is even vriendelijk en gastvrij en er wordt nergens een probleem van gemaakt. Als je hier eenmaal aan gewend bent, is het zo prettig om even helemaal mee te gaan in dat relaxte sfeertje. Ook houden Kaapverdianen van lekker eten en goede muziek, dé ingrediënten voor de leukste, zwoele zomeravonden. Ontsnap in de winter aan de Nederlandse kou en laat je verrassen door dit kleine stukje tropen!

  Reisleiding
  In Kaapverdië is geen reisleiding aanwezig. Je wordt hier opgevangen door onze lokale Engelssprekende vertegenwoordiger.

  Bekijk op de kaart

  Kaapverdië

  Praktische informatie

  Tijdsverschil

  Op de Kaapverdische Eilanden is het tijdens de wintermaanden 2 uur vroeger dan in Nederland. In de zomer is het tijdverschil 3 uur.

  Taal

  Het Portugees is de officiële taal. Daarnaast spreekt de Kaapverdische bevolking onderling vaak Creools met elkaar. Het Creools is een mengeling van het Portugees en Afrikaanse klanken. In de toeristische centra kun je in het Engels prima terecht.

  Toeristenbelasting
  Op Kaapverdië is het vanaf 16 jaar verplicht om toeristenbelasting te betalen. Dit bedraagt ongeveer € 2,- per persoon per nacht (tot max. ca. € 20,-) en dien je bij aankomst in je accommodatie te betalen.


  Veiligheid

  Kaapverdië kent weinig criminaliteit. Het is veilig in de toeristische gebieden. Let wel altijd goed op je spullen, net zoals je dat in Nederland doet. Het is aan te raden om tijdens je verblijf in Kaapverdië waardevolle spullen in een kluisje op uw kamer of bij de receptie te bewaren.

  Reisleiding
  In Kaapverdië is geen reisleiding aanwezig. Je wordt hier opgevangen door onze lokale Engelssprekende vertegenwoordiger.

  Medische zorg in het buitenland
  Voor deze bestemming heb je, in geval van medische zorg, een 111 formulier nodig. Deze kun je opvragen via jouw verzekering. De EHIC-pas (staat vermeld op de achterkant van je verzekeringspas) is op deze bestemming niet geldig.

  Valuta

  De munteenheid van de Kaapverdische Eilanden is de Kaapverdische Escudo (CVE). De waarde van 100 Escudo is gelijk aan ca. €0,91,- (juni 2013). Het is in Kaapverdië mogelijk om met buitenlandse pinpassen geld op te nemen bij alle Western Union banken. Deze zijn onder andere gevestigd in Santa Maria en op de luchthaven van Sal. Bij sommige banken is het mogelijk om met een Mastercard Creditcard te pinnen. Het beste kun je je geld wisselen bij banken en op de luchthaven middels traveller cheques, of op te nemen met een credit card (VISA). Daarnaast raden wij je aan om voldoende contant geld bij je te hebben.

  Geldigheid paspoort

  Je dient in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort dat bij terugkomst in Nederland nog 6 maanden geldig is. Daarnaast dien je in het bezit te zijn van een visum. Dit visum wordt door Jiba, via het lokale agentschap geregeld. Jiba dient hiervoor over de volgende gegevens te beschikken:
  - paspoortnummer
  - afgiftedatum paspoort
  - vervaldatum paspoort
  - geboorteplaats
  - nationaliteit
  Het is belangrijk dat u bovenstaande gegevens direct na boeking aan ons doorgeeft. Maakt u een boeking binnen 5 dagen naar Kaapverdië? Neemt u dan telefonisch contact met ons op.
  Het aanvragen van het visum is uw eigen verantwoordelijkheid. Bij het niet (volledig) of te laat aanleveren van de gegevens zijn wij niet aansprakelijk. In dat geval zijn de kosten voor uw eigen rekening.

  Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.

  Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Jiba kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

  Vaccinaties

  Vaccinaties voor de Kaapverdische Eilanden zijn niet verplicht. Inentingen voor DTP en Hepetitis A worden aangeraden. Voor de meest actuele informatie kun je het beste de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR.nl) raadplegen. Voor vaccinaties zelf kun je terecht bij de plaatselijke GGD of op Thuisvaccinatie.nl.

  Weer Kaapverdië komende 14 dagen

  De weersverwachting voor Kaapverdië voor vandaag: gedeeltelijk bewolkt, met een maximum temperatuur van ongeveer 31°C en een minimum temperatuur van ongeveer 21°C. De neerslagkans in Kaapverdië is vandaag 5%. Bekijk hieronder het actuele weer in Kaapverdië verzorgd door Weeronline.

  Klimaat Kaapverdië

  Weersverwachting Kaapverdië deze week

  wo
  29-3
  do
  30-3
  vr
  31-3
  za
  1-4
  zo
  2-4
  ma
  3-4
  di
  4-4
  Max31313232323232
  Min21212122212121
  Wind richtingNONONNNONONO
  Kracht6555544
  Zonkans85%90%90%90%90%90%90%
  Neerslagkans5%0%0%0%0%0%0%

  Weersverwachting Kaapverdië volgende week

  wo
  5-4
  do
  6-4
  vr
  7-4
  za
  8-4
  zo
  9-4
  ma
  10-4
  di
  11-4
  Max31292928282929
  Min20201919202020
  Wind richtingNONONNONONON
  Kracht5555555
  Zonkans90%90%90%90%75%75%85%
  Neerslagkans0%0%0%0%5%0%0%

  Vergelijk alle bestemmingenin Kaapverdië

  Bestemmingen

  Wij hebben voor jouw reisgezelschap geen accommodaties beschikbaar in: Kaapverdië

  Zoek en boek jouw vakantiein Kaapverdië

  Zoek en boek

  Voor jouw huidige combinatie van criteria hebben wij geen resultaten gevonden. Ons advies is om een of meerdere criteria te verwijderen zodat je weer resultaten kunt zien. (tip: pas je reisgezelschap aan)