Informatie over vakanties in Gran Canaria

Informatie en activiteiten

Algemeen

Gran Canaria, in de zomer en winter een populair en zonovergoten eiland. Dit is niet vreemd, gezien het feit dat er prachtige zandstranden, een heerlijk subtropisch klimaat, een afwisselend landschap en een scala aan watersportmogelijkheden zijn. Je kunt diverse fascinerende excursies maken, zoals de avontuurlijke jeepsafari en de schitterende eilandtour en er is een zeer goed en gevarieerd uitgaansleven. Ook de kinderen worden niet vergeten, want even buiten Playa del Inglés liggen diverse waterpretparken en een schitterend pretpark.

Het ene moment wandel je door verrukkelijk geurende pijnboombossen, om vervolgens je voeten te branden aan het hete zand van een onwerkelijk woestijnlandschap. Zo kijk je van steile kliffen naar een diepblauwe oceaan en dan waan je je weer in de Grand Canyon. Dit zijn slechts enkele van de vele gezichten van Gran Canaria, het westelijk van Noord-Afrika gelegen subtropische eiland, dat ondanks zijn massatoeristische reputatie ook een ideale wandelbestemming blijkt te zijn.

De gemiddelde temperatuur op Gran Canaria is 22 graden en de temperatuur van het water rond de 18 graden. Heerlijke temperaturen om lekker te genieten!

Let op!

Indien je met een gezelschap reist, waarvan er niemand ouder is dan 18 jaar, dien je in het bezit te zijn van een ouderverklaring. Hier kan bij het hotel/appartement om gevraagd worden.

Bekijk op de kaart

Gran Canaria

Praktische informatie

Tijdsverschil

Op het vasteland van Spanje is er gedurende het gehele jaar geen tijdsverschil. Ook op de Balearen is er geen tijdverschil. Wanneer je naar de Canarische Eilanden gaat, is het handig om je horloge hier wel op aan te passen. Hier is het namelijk één uur vroeger, in vergelijking met Nederland.

Taal

Spaans

Valuta

Euro

Geldigheid paspoort

Je paspoort/identiteitskaart dient geldig te zijn tot en met de dag van terugkomst in Nederland. Je hebt geen visum nodig.
Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.
Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Jiba kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Indien je met een gezelschap reist, waarvan er niemand ouder is dan 18 jaar, dien je in het bezit te zijn van een ouderverklaring. Hier kan bij het hotel/appartement om gevraagd worden.

Vaccinaties

Voor reizen naar Spanje zijn geen verplichte vaccinaties en er worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.

Eten en drinken

Wat natuurlijk een bekend traditioneel Spaans gerecht is is Paella. Dit gerecht bestaat uit gekruide rijst met allerlei soorten vis.
Verder heeft spanje een rijk gevarieerde keuken, met tal van invloeden. Als je ook een restaurantje binnen loopt, zal er altijd wat van je gading bij zitten.

In Spanje is het de gewoonte om pas rond 20.00 uur aan tafel te schuiven. Ook is het gebruikelijk om in de restaurants een fooi van 5 tot 10% van het totaalbedrag te geven.

Je kunt in Spanje NIET uit de kraan drinken. Wil je water drinken, dan kun je het beste flessen mineraalwater in de supermarkt kopen.

Geschiedenis

De oorspronkelijke bewoners van Gran Canaria zijn de Guanches. Aan het eind van de 15e eeuw is het eiland veroverd door de Spanjaarden. Vervolgens werd in de 19e eeuw de vrijhavens uitgeroepen, wat de scheepvaart bevorderde. De scheepvaart heeft een belangrijk aandeel geleverd voor het toerisme van Gran Canaria.

Het toerisme op Gran Canaria begon eigenlijk pas halverwege de 19e eeuw. Toen begon het eiland bekendheid te krijgen onder de Europeanen als ontspannings- en kuuroord. Het vliegveld op Gran Canaria werd rond 1930 gebouwd en heette toen Gando. De bouw van dit vliegveld was bedoeld om het toerisme op het eiland te bevorderen. Het toerisme kreeg echter een dip door de 1e en 2e wereldoorlog en de Spaanse burgeroorlog. Rond de jaren 50 kreeg het toerisme weer een opleving en is het uitgegroeid tot een waar toeristeneiland, en nog steeds groeit het toerisme hier.

Cultuur

Gran Canaria is een eiland dat veel culturele facetten heeft. Dit komt doordat Gran Canaria eeuwenlang een doorgaans oord vormde voor reizigers. Er is nog wel een vindplaats van de oorspronkelijke bewoners: Cuevas pintadas de Gáldar (de beschilderde grotten van Gáldar). Deze zijn te vinden in het Museo Canario en in el Cenobio de Valeron. Maar Gran Canaria heeft ook een grote culturele agenda met onder andere, concerten, internationale muziek, en filmfestivals.

Natuur

Gran canaria is een van de meest groene eilanden van de Canarische Eilanden. In het midden van het eiland vind je het Cumbre-gebergte. Het hoogste punt ligt op 2000m.

Op Gran Canaria vind je ook de zeldzame Drakeboom. Uit deze boom komt een mysterieus rood sap. Verder bestaat het eiland uit uitgestrekte duinen, prachtige stranden, en vulkanen.

Vlucht Informatie

Je vliegt met Transavia van Amsterdam naar Las Palmas op Gran Canaria. Deze vlucht duurt ongeveer 4 uur en 30 minuten. Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht door de host(ess) of plaatselijke vertegenwoordiging van Jiba.

Zomer
Vertrekdagen

De vluchten naar Las Palmas vertrekken op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

Vertrek vanaf regionale luchthavens
Woensdag en zaterdag vertrek vanaf Eindhoven.
Dinsdag en donderdag vertrek vanaf Rotterdam.
Dinsdag en zaterdag kun je vanaf Brussel met Brussels Airlines vertrekken.
Houd er rekening mee dat je met vertrek en/of aankomst vanaf een regionale luchthaven mogelijk op de heen- en/of terugreis een tussenlanding hebt.


Winterzon
Vertrekdagen
De vluchten naar Gran Canaria vertrekken op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

Vertrek vanaf regionale luchthavens
Op dinsdag en vrijdag kun je vanaf Rotterdam vertrekken. Op woensdag en zaterdag kun je vanaf Eindhoven vertrekken.
Voor de plaatsen Playa del Cura en Playa Taurito bieden wij alleen Amsterdam en Brussel aan als vertrekluchthaven (m.u.v. boekingen inclusief autohuur).
Op dinsdag en zaterdag kun je ook vertrekken vanaf Brussel met Brussels Airlines.


De transfer

De transfer is inclusief indien je ook de accommodatie bij Jiba geboekt hebt. De transfertijden zijn als volgt:
Bahia Feliz - ongeveer 20 minuten
San Agustin - ongeveer 30 minuten
Playa Meronas - ongeveer 40 minuten
Playa del Inglés - ongeveer 45 minuten
Maspalomas - ongeveer 45 minuten
Arguineguin - ongeveer 50 minuten
Puerto Rico - ongeveer 60 minuten

Vluchtschema
In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijg je tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Jiba zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen die nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

E-tickets
Jiba verzendt je uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de eerste voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kun je geweigerd worden voor een vlucht.

Voor meer informatie over de vliegreis, zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen wij je naar de
reisinformatie op deze site.

Weer Gran Canaria komende 14 dagen

De weersverwachting voor Gran Canaria voor vandaag: zonnig, met een maximum temperatuur van ongeveer 21°C en een minimum temperatuur van ongeveer 16°C. De neerslagkans in Gran Canaria is vandaag 0%. Bekijk hieronder het actuele weer in Gran Canaria verzorgd door Weeronline.

Klimaat Gran Canaria

Weersverwachting Gran Canaria deze week

di
23-1
wo
24-1
do
25-1
vr
26-1
za
27-1
zo
28-1
ma
29-1
Max21212121202020
Min16151517161615
Wind richtingNONONNNNN
Kracht4556665
Zonkans85%75%60%55%55%50%55%
Neerslagkans0%0%10%40%35%45%55%

Weersverwachting Gran Canaria volgende week

di
30-1
wo
31-1
do
1-2
vr
2-2
za
3-2
zo
4-2
ma
5-2
Max20201920202121
Min14141414141515
Wind richtingNNONNONONON
Kracht4444443
Zonkans55%55%55%55%60%65%55%
Neerslagkans20%25%30%35%20%15%25%

Vergelijk alle bestemmingenin Gran Canaria

Bestemmingen

Maak hieronder een keuze uit de vakantie bestemmingen in Gran Canaria. Je kunt ook het overzicht van alle vakantie verblijven in Gran Canaria zien door naar het volgende tabje 'Zoek en boek' te gaan.

ReistijdVertrekdagen
Gran Canaria
Agaete
Vlucht
4:30 (Las Palmas )
Transfer
0:50
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur27°C Water temperatuur 21°C1 accommodatie v.a.
€659
p.p.
Arguineguin
Vlucht
(Las Palmas )
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur27°C Water temperatuur 21°C3 accommodaties v.a.
€519
p.p.
Bahia Feliz
Vlucht
(Las Palmas )
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur28°C1 accommodatie v.a.
€324
p.p.
Las Palmas de Gran Canaria
Vlucht
(Las Palmas )
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur27°C Water temperatuur 21°C1 accommodatie v.a.
€114
p.p.
Maspalomas
Vlucht
4:30 (Las Palmas )
Transfer
0:45
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur27°C Water temperatuur 21°C8 accommodaties v.a.
€369
p.p.
Patalavaca
Vlucht
(Las Palmas )
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur27°C Water temperatuur 21°C1 accommodatie v.a.
€394
p.p.
Playa Amadores
Vlucht
(Las Palmas )
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur27°C Water temperatuur 21°C2 accommodaties v.a.
€399
p.p.
Playa del Cura
Vlucht
4:30 (Las Palmas )
Transfer
1:20
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur27°C Water temperatuur 21°C2 accommodaties v.a.
€349
p.p.
Playa del Inglés
Vlucht
4:30 (Las Palmas )
Transfer
0:45
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur27°C Water temperatuur 21°C28 accommodaties v.a.
€294
p.p.
Playa Meloneras
Vlucht
(Las Palmas )
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur27°C Water temperatuur 21°C1 accommodatie v.a.
€714
p.p.
Playa Taurito
Vlucht
4:30 (Las Palmas )
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur27°C Water temperatuur 21°C1 accommodatie v.a.
€599
p.p.
Puerto de Mógan
Vlucht
(Las Palmas )
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur27°C Water temperatuur 21°C1 accommodatie v.a.
€679
p.p.
Puerto Rico
Vlucht
4:30 (Las Palmas )
Transfer
1:00
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur27°C Water temperatuur 21°C5 accommodaties v.a.
€324
p.p.
San Agustin
Vlucht
4:30 (Las Palmas )
Transfer
0:25
zo, ma, di, wo, do, vr, za Temperatuur27°C Water temperatuur 21°C3 accommodaties v.a.
€504
p.p.

Zoek en boek jouw vakantiein Gran Canaria

Zoek en boek

Wij hebben de volgende vliegvakantie(s) naar Gran Canaria voor je gevonden.
Maak hieronder een keuze uit ons gevarieerde aanbod aan hotels, appartementen, bungalows of villa's.

 1. Bungalows Duna Beach -3,5 sterren
  vanaf €379 8 dagen za 24 mrt
  Vertrek: 8 dgn - za 24 mrt
  2-kamer bungalow
  Logies
  Bungalows Duna Beach Reeds bekeken
  Verzorging: Logies
  • Zeer rustig gelegen nabij de duinen
  • Ideaal voor gezinnen
  • Bij de golfbaan van Campo Internacional
  1. 7,2
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Logies
  Vliegtuig
 2. Appartementen Miramar -3 sterren
  vanaf €409 8 dagen wo 27 jun
  Vertrek: 8 dgn - wo 27 jun
  2-kamerappartement
  Logies
  App. Miramar Reeds bekeken
  Verzorging: Logies
  • Perfecte ligging
  • Direct aan de boulevard
  • Kleinschalig complex met zwembad
  1. 8,3
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Logies
  Vliegtuig
 3. Bungalows Los Melocotones -2,5 sterren
  vanaf €499 8 dagen zo 18 feb
  Vertrek: 8 dgn - zo 18 feb
  3-kamer bungalow
  Logies
  Bungalows Los Melocotones Reeds bekeken
  Verzorging: Logies
  • Eigen tuin met patio
  • Bungalows in Spaanse stijl
  • Rustig gelegen in groene omgeving
  1. 8,1
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Logies
  Vliegtuig
 4. Appartementen Los Cactus -3 sterren
  vanaf €294 8 dagen wo 27 jun
  Vertrek: 8 dgn - wo 27 jun
  3-kamerappartement
  Logies
  App. Los Cactus Reeds bekeken
  Verzorging: Logies
  • Perfecte locatie in het centrum
  • Naast uitgaansgebied Kasbah
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  1. 7,5
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Logies
  Vliegtuig
 5. Hotel Melia Tamarindos - extra ingekocht -5 sterren
  vanaf €579 8 dagen wo 27 jun
  Vertrek: 8 dgn - wo 27 jun
  2-persoonskamer extra algemeen
  Logies en ontbijt
  Hotel Melia Tamarindos - extra ingekocht Reeds bekeken
  Verzorging: Logies en ontbijt
  • Direct aan het strand
  • Prachtige en rustige locatie
  • The Level kamers met extra's
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Logies ontbijt
  Vliegtuig
 6. Hotel Tabaiba Princess -4 sterren
  vanaf €689 8 dagen di 22 mei
  Vertrek: 8 dgn - di 22 mei
  2-persoonskamer algemeen
  All inclusive
  Hotel Tabaiba Princess Reeds bekeken
  Verzorging: All inclusive
  • Schitterend vakantieadres
  • Animatie voor jong en oud
  • Prachtige, tropische tuin
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  All inclusive
  Vliegtuig
 7. Hotel Taurito Princess -4 sterren
  vanaf €679 8 dagen wo 27 jun
  Vertrek: 8 dgn - wo 27 jun
  2-persoonskamer standaard
  All inclusive
  Hotel Taurito Princess Reeds bekeken
  Verzorging: All inclusive
  • Aan het strand
  • Zeer kindvriendelijk
  • Diverse sportmogelijkheden
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  All inclusive
  Vliegtuig
 8. Bungalows Duna Beach - extra voordelig vanaf Brussel! -3,5 sterren
  vanaf €389 8 dagen za 24 mrt
  Vertrek: 8 dgn - za 24 mrt
  2-kamer bungalow
  Logies
  Bungalows Duna Beach - extra voordelig vanaf Brussel! Reeds bekeken
  Verzorging: Logies
  • Zeer rustig gelegen nabij de duinen
  • Ideaal voor gezinnen
  • Bij de golfbaan van Campo Internacional
  1. 7,2
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Logies
  Vliegtuig
 9. Bungalow Sunny Village -3,5 sterren
  vanaf €369 8 dagen wo 27 jun
  Vertrek: 8 dgn - wo 27 jun
  2-kamer bungalow
  Logies
  Bungalow Sunny Village Reeds bekeken
  Verzorging: Logies
  • Centraal gelegen
  • Veel rust en privacy
  • Groene omgeving
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Logies
  Vliegtuig
 10. Hotel & Spa Cordial Roca Negra -4 sterren
  vanaf €659 8 dagen zo 1 jul
  Vertrek: 8 dgn - zo 1 jul
  2-persoonskamer algemeen
  Halfpension
  Hotel & Spa Cordial Roca Negra Reeds bekeken
  Verzorging: Halfpension
  • Zwembad met zonneterras
  • Prachtig uitzicht
  • Poolbar voor koele drankjes
  Toon meer informatie
  Boek opties:
  Halfpension
  Vliegtuig
1 tot 10 van 58 resultaten
Reisgezelschap
Thema's
Autohuur
Klantbeoordelingen
Last minutes
Afstand strand
Afstand centrum