Informatie over vakanties in Dalaman

Informatie en activiteiten

Algemeen

Dalaman ligt in de zuidwestelijke punt van Turkije en is voornamelijk bekend om zijn internationale vliegveld. De luchthaven van Dalaman ligt een paar kilometer buiten het centrum van de stad. In Dalaman zelf vind je nauwelijks toerisme, maar op steenworp afstand vind je Daylan. Daylan is een klein plaatsje aan de zuidwestkust van Turkije. Het dorpje ligt aan de rivier Daylan en heeft door de jaren heen haar oorspronkelijke karakter weten te behouden. Hier vind je vele winkeltjes, restaurantjes en bars waar je je avonden lang kunt vermaken!

Praktische informatie

Tijdsverschil

In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland.

Taal

Turks, maar in de meeste badplaatsen kunt u zich prima met Duits en Engels redden.

Valuta

Men betaalt in Turkije met de Turkse lira. Omdat de Turkse lira onderhevig is aan sterk wisselende koersen, is het goedkoper om in Turkije zelf geld te wisselen of te pinnen. Vaak worden euro's ook geaccepteerd.

Geldigheid paspoort

Voor Turkije dien je in het bezit te zijn van een paspoort of identiteitsbewijs dat minimaal 6 maanden na aankomst in Turkije geldig is. Per 1 januari 2015 dient het paspoort of identiteitsbewijs na afloop van de visumperiode nog 60 dagen geldig te zijn. Omdat je visum zes maanden geldig is moet je paspoort of ID kaart dus nog minstens acht maanden geldig zijn als je naar Turkije afreist.

Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.

Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Jiba kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.
VISUM
Het raadzaam om voorafgaand aan het vertrek naar Turkije een elektronisch visum aan te vragen. Onderstaande infromatie is geldig wanneer  je in het bezit bent van een geldig Nederlands paspoort of identiteitsbewijs.

Jiba biedt (in samenwerking met Sunweb) de mogelijkheid om via een overzichtelijke Nederlandse website het visum aan te schaffen. Betalen is hier op meerdere manieren mogelijk (bijvoorbeeld Ideal en Paypal). Hier wordt ook een visum aanvraag binnen 24 uur voor vertrek in behandeling genomen. Je koopt het visum via deze website voor ca. € 24,50. Je kunt het visum aanvragen via
www.visa4turkey.nl/jiba.

Een visum aanvragen kan ook via
https://www.evisa.gov.tr/en/ ( Engelse website). Je koopt dit visum voor $20 per persoon (prijs in euro's afhankelijk van de wisselkoers). Het visum kan met creditcard (dit hoeft geen creditcard op naam te zijn) betaald worden. Binnen 24 uur is het niet meer mogelijk om online een visum te kopen.

Het is
niet meer mogelijk om ter plaatse op de luchthaven een visum aan te schaffen.

Het visum is vanaf de dag van aankomst 90 dagen geldig. Deze dagen mag je verspreiden over zes maanden. Als je 90 dagen achter elkaar verblijft, mag je de eerste zes maanden het land niet meer betreden. Indien je langer dan 90 dagen wilt verblijven dien je je bij de vreemdelingenpolitie te melden.


Vaccinaties

Vaccinaties
Voor reizen naar Turkije wordt een DTP-vaccinatie en bescherming tegen Hepatitis A aanbevolen. Voor de meest actuele informatie kun je het beste de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR.nl) raadplegen. Voor vaccinaties kun je terecht bij de plaatselijke GGD of op
Thuisvaccinatie.nl.

Medische zorg in het buitenland
Voor deze bestemming heb je, in geval van medische zorg, een 111 formulier nodig. Deze kun je opvragen via jouw verzekering. De EHIC-pas (staat vermeld op de achterkant van je verzekeringspas) is op deze bestemming niet geldig.

Weer Dalaman komende 14 dagen

De weersverwachting voor Dalaman voor vandaag: bewolkt, met een maximum temperatuur van ongeveer 10°C en een minimum temperatuur van ongeveer 4°C. De neerslagkans in Dalaman is vandaag 45%. Bekijk hieronder het actuele weer in Dalaman verzorgd door Weeronline.

Klimaat Dalaman

Weersverwachting Dalaman deze week

wo
24-1
do
25-1
vr
26-1
za
27-1
zo
28-1
ma
29-1
di
30-1
Max1081011131314
Min4323444
Wind richtingNWNNWNWWWZ
Kracht3432222
Zonkans42%65%62%60%62%65%72%
Neerslagkans45%35%10%5%7%7%10%

Weersverwachting Dalaman volgende week

wo
31-1
do
1-2
vr
2-2
za
3-2
zo
4-2
ma
5-2
di
6-2
Max14151514131415
Min68108667
Wind richtingZOZOZZOZWZZ
Kracht2223233
Zonkans67%52%42%45%47%45%50%
Neerslagkans10%27%35%60%50%52%40%

Zoek en boek jouw vakantiein Dalaman

Zoek en boek

Wij hebben de volgende vliegvakantie(s) naar Dalaman voor je gevonden.
Maak hieronder een keuze uit ons gevarieerde aanbod aan hotels, appartementen, bungalows of villa's.

 1. Vliegticket Zuid-Egeïsche Kust
  vanaf €259 8 dagen za 23 jun
  Vertrek: 8 dgn - za 23 jun
  Vlucht
  Chartervlucht
  Vliegticket Zuid-Egeïsche Kust Reeds bekeken
  Boek opties:
  geen verzorging
  Vliegtuig
Reisgezelschap
Luchthaven
Prijsklasse p.p.