Costa de Lisboa

  Informatie over vakanties in Costa de Lisboa

  Informatie en activiteiten

  Algemeen

  Een veelzijdige bestemming, zo kunnen we de Costa de Lisboa eigenlijk wel noemen. Natuurlijk zijn er prachtige stranden, maar het bekendste van deze kust is toch wel de hoofdstad Lissabon. Ook wel hét kloppend hart van Portugal. Lissabon betekent mooi licht en vooral in het voorjaar schijnt er een prachtig licht over de stad. Lissabon is ook de stad van de zeven heuvels, rijke historie en de Fado-muziek. Daarnaast heeft de stad de ideale combinatie van cultuur, geschiedenis, winkelen en lekker eten. Een bezoek aan deze stad mag dan ook echt niet ontbreken tijdens je vakantie aan de Costa de Lisboa!

  Net buiten Lissabon vind je de badplaatsen Estoril en Cascais. Verder naar het noorden kun je opgaan in de pracht van de grillige kustlijn en de typische Portugese dorpjes. Onze tip? Ga een dagje naar de plaats Sintra net buiten Lissabon. In deze plaats is het meestal een paar graden koeler dan aan de kust. Bekijk hier verschillende paleizen en parken, dwaal rond in de prachtig aangelegde tuinen en vertrekken van de bouwwerken en maak kennis met vervlogen tijden. Een bijzondere belevenis!


  Let op: aan de Costa de Lisboa is geen reisleiding aanwezig. Bij aankomst op de luchthaven van Lissabon word je opgevangen door een lokale (Engelssprekende) vertegenwoordiger.

  Bekijk op de kaart

  Costa de Lisboa

  Praktische informatie

  Tijdsverschil

  1 uur vroeger.

  Taal

  Portugees.

  Valuta

  Euro

  Geldigheid paspoort

  Je paspoort dient geldig te zijn tot en met de dag van terugkomst in Nederland. Je hebt geen visum nodig. Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.

  Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Jiba kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

  Vaccinaties

  Voor reizen naar Portugal zijn geen verplichte vaccinaties en worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.

  Eten en drinken

  Je kunt in Portugal NIET uit de kraan drinken. Je kunt het beste flessen mineraalwater kopen bij de supermarkt.

   

  Portugal heeft één nationaal gerecht: bacalhau, dit is gedroogde, gezouten kabeljauw. Verder kent Portugal veel regionale specialiteiten. Er wordt in Portugal heel veel vis geserveerd, maar je moet er altijd even opletten dat de vis vers is en niet bevroren. Vraag dan naar fresca, en niet congelada, dan is de vis namelijk bevroren.

   

  Een aantal visgerechten:

  - Caldeirada de Peixe: een visschotel à la bouillabalaise.

  - Sardinhas Assadas : vis en schaal- en weekdieren, gekookt in een saus van uien, tomaten, kruiden en knoflook.

   

  Vaak worden vis- en vleesgerechten met elkaar gecombineerd. Een goed voorbeeld hiervan is het gerecht Cataplana Alentejana, een mix van garnalen, lagostinos, krab, varkensvlees, kip en bacon.

  Geschiedenis

  De eerste tekenen van beschaving in Portugal zijn van 8000 v. Chr. De eerste "belangrijke " bewoners zijn de Kelten en de Lusitaniërs geweest. De Romeinen kwamen aan het begin van de 2e eeuw v. Chr. en bleven bijna 600 jaar in Portugal. Sporen van de Romeinen zijn nog steeds terug te vinden in wegen, bruggen en de plaatsen Evora en Conimbriga.

   

  Nadat de Germanen korte tijd overheersten kwamen de Moren aan de macht. De heerschappij van de Moren heeft eeuwen geduurd en is van grote betekenis geweest. "Algarve" bijvoorbeeld, is een moors woord en betekent westen. In 1147 kwam Portugal in handen van het Bourgondische huis. Alfonso III veroverde in 1249 de laatste bolwerken en zo zijn ook de huidige landsgrenzen ontstaan.

   

  De Spanjaarden nemen in 1580 de macht over nadat de Moren een mislukte aanval op Marokko geplaatst hebben. Doordat de Spanjaarden onderdrukten en uitbuitten, kwam de Portugese bevolking in opstand en in 1640 kwam als gevolg daarvan een eind aan de Spaanse overheersing. Tussen 1910 en 1926 maakte Portugal 44 regeringen en 20 staatsgrepen mee. Er kwam weer rust in 1932 toen Salazar minister-president werd. In 1974 kwam de anjerrevolutie. Er ontstond voor het eerst een politieke democratie.

  Cultuur

  99% van de bevolking is Rooms-Katholiek. Een bekend aspect van de Portugese cultuur is de fado. De fado is droevige melangolieke muziek. De persoon die de fado zingt, kleedt zich vaak in het zwart en gitaren begeleiden de zanger(es).

   

  Natuur

  De plantengroei in Portugal is heel divers. In de bergen en op de hoge plateaus in het noorden vind je voornamelijk de berk, de kastanje, de eiken en de esdoorn. Qua planten zul je in het noorden voornamelijk heide, varens en doornstruiken vinden. In het zuiden vind je voornamelijk kurkeiken, olijf- en eucalyptusbomen. Ook zal je in het zuiden een aantal kruidenplanten zoals rozemarijn, lavendel en tijm vinden.

  Vlucht Informatie

  Je vliegt met Transavia van Amsterdam naar Lissabon. Deze vlucht duurt ongeveer 2 uur en 30 minuten. Jiba heeft geen eigen reisleiding ter plaatse. De opvang wordt uitgevoerd door de plaatselijke vertegenwoordiging van Jiba of anders. Deze informatie vind je terug op je reisbescheiden.

  Vertrekdagen
  Je kunt vertrekken op maandag en vrijdag.

  De transfer
  De transfer is inclusief indien je ook de accommodatie bij Jiba geboekt hebt. De transfer naar Estoril duurt ongeveer 30 minuten en naar Paco de Arcos ongeveer 25 minuten. De tijden zijn afhankelijk van de aantal stops en de volgorde van de route, die aan verandering onderhevig kunnen zijn. Indien een accommodatie inclusief auto is, vervalt de transfer.

  Vluchtschema
  In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijg je tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Jiba zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen die nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

  E-tickets
  Jiba stuurt uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kun je geweigerd worden voor een vlucht.

  Voor meer informatie over de vliegreis, zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen wij je naar de
  reisinformatie.

  Weer Costa de Lisboa komende 14 dagen

  De weersverwachting voor Costa de Lisboa voor vandaag: bewolkt, met een maximum temperatuur van ongeveer 17°C en een minimum temperatuur van ongeveer 8°C. De neerslagkans in Costa de Lisboa is vandaag 2%. Bekijk hieronder het actuele weer in Costa de Lisboa verzorgd door Weeronline.

  Klimaat Costa de Lisboa

  Weersverwachting Costa de Lisboa deze week

  ma
  19-2
  di
  20-2
  wo
  21-2
  do
  22-2
  vr
  23-2
  za
  24-2
  zo
  25-2
  Max17181715151515
  Min8985457
  Wind richtingNNNNONONOZO
  Kracht3332223
  Zonkans62%82%85%85%84%72%66%
  Neerslagkans2%0%0%0%2%17%50%

  Weersverwachting Costa de Lisboa volgende week

  ma
  26-2
  di
  27-2
  wo
  28-2
  do
  1-3
  vr
  2-3
  za
  3-3
  zo
  4-3
  Max16151616161617
  Min886991010
  Wind richtingZOZOOWWZOZW
  Kracht3333333
  Zonkans60%54%47%38%37%36%36%
  Neerslagkans55%64%70%72%68%68%70%

  Vergelijk alle bestemmingenin Costa de Lisboa

  Bestemmingen

  Wij hebben voor jouw reisgezelschap geen accommodaties beschikbaar in: Costa de Lisboa

  Zoek en boek jouw vakantiein Costa de Lisboa

  Zoek en boek

  Voor jouw huidige combinatie van criteria hebben wij geen resultaten gevonden. Ons advies is om een of meerdere criteria te verwijderen zodat je weer resultaten kunt zien. (tip: pas je reisgezelschap aan)