Chios

  Informatie over vakanties in Chios

  Informatie en activiteiten

  Algemeen

  Chios is een rustig Grieks eiland in de Egeïsche zee, dat circa 8 kilometer voor de kust van Turkije ligt. Het eiland is rijk aan historie met onder andere Turkse, Italiaanse en Byzantijnse invloeden. De eilandbewoners van Chios zeggen op het geboorte-eiland van de wereldberoemde Griekse dichter Homerus te wonen, veel invloeden van de Oudheid zijn er dan ook terug te vinden. In het zuiden is Chios groen en weelderig, het noorden is bergachtig en ruig. Chios heeft een veelzijdig en schitterend aanbod: typische Byzantijnse kloosters, middeleeuwse dorpjes en meer dan 100 stranden. De Chioten zijn vriendelijke, rustige mensen.
  Chios staat bekend om de ontelbare olijfbomen, vijgen, amandelen, noten-, en citrusbomen, maar vooral staat het eiland bekend om de ‘mastiek’; een uniek natuurproduct dat Chios op de kaart zet en economisch onafhankelijk van het toerisme maakt.

  Vanwege historische angst voor piraten liggen de meeste plaatsjes verspreid over het binnenland hetgeen resulteert in zeer rustige, eindeloze zand- en kiezelstranden. Op het eiland heerst een prettig klimaat; een heerlijke bries van de zee en veel zon!

  Handig om te weten:
  Houd er alsjeblieft rekening mee dat je enige tijd of een nacht in Lesbos verblijft. Dit ligt aan de tijd van aankomst op Lesbos. De ferry gaat 2 keer per dag: 8:45 uur in de morgen en 20:00 uur in de avond richting Chios. Indien je na deze tijden aankomt, zal je op Lesbos verblijven totdat de ferry weer richting Chios vertrekt. Wanneer je een ochtendvlucht hebt, zal je na aankomst op Lesbos naar een cafeetje gebracht worden waar je je bagage kunt achterlaten, zodat je Mytilini kunt verkennen terwijl je wacht op de ferry (die om 20.00 uur vertrekt). Van de Sunweb reisleiding zal je een envelop ontvangen met de boottickets, leuke informatie over de hoofdstad Mytilini en wat hier allemaal te doen is.

  Wanneer je een avondvlucht hebt, is er een hotelkamer geregeld voor die nacht. De ferry vertrekt dan de volgende dag om 8.45 uur.

  Bij aankomst op Chios zal er een vertegenwoordiger van Sunweb je naar de accommodatie brengen.

  Met Sunweb naar Chios? Bekijk onze Chios Facebookpagina voor vragen en tips!

  Bekijk op de kaart

  Chios

  Praktische informatie

  Tijdsverschil

  1 uur later

  Taal

  Grieks

  Valuta

  Euro

  Geldigheid paspoort

  Je paspoort of identiteitsbewijs dient geldig te zijn tot en met de dag van terugkomst in Nederland. Je hebt geen visum nodig.

  Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.

  Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Jiba kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

  Vaccinaties

  Voor reizen naar Griekenland zijn geen verplichte vaccinaties en er worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.

  Weer Chios komende 14 dagen

  De weersverwachting voor Chios voor vandaag: bewolkt, met een maximum temperatuur van ongeveer 8°C en een minimum temperatuur van ongeveer 3°C. De neerslagkans in Chios is vandaag 2%. Bekijk hieronder het actuele weer in Chios verzorgd door Weeronline.

  Klimaat Chios

  Weersverwachting Chios deze week

  wo
  24-1
  do
  25-1
  vr
  26-1
  za
  27-1
  zo
  28-1
  ma
  29-1
  di
  30-1
  Max8899111213
  Min3001222
  Wind richtingNNNNNNONO
  Kracht4332232
  Zonkans55%65%65%57%55%65%62%
  Neerslagkans5%2%2%2%0%2%5%

  Weersverwachting Chios volgende week

  wo
  31-1
  do
  1-2
  vr
  2-2
  za
  3-2
  zo
  4-2
  ma
  5-2
  di
  6-2
  Max14141311989
  Min3676412
  Wind richtingZZZWZWNON
  Kracht2233333
  Zonkans60%40%32%37%37%40%37%
  Neerslagkans5%35%47%55%45%42%37%

  Vergelijk alle bestemmingenin Chios

  Bestemmingen

  Wij hebben voor jouw reisgezelschap geen accommodaties beschikbaar in: Chios

  Zoek en boek jouw vakantiein Chios

  Zoek en boek

  Voor jouw huidige combinatie van criteria hebben wij geen resultaten gevonden. Ons advies is om een of meerdere criteria te verwijderen zodat je weer resultaten kunt zien. (tip: pas je reisgezelschap aan)