Informatie over vakanties in Bodrum

Informatie en activiteiten

Algemeen

Het heuvelachtige Bodrum is schitterend gelegen in een baai die terecht tot 'de mooiste baaien ter wereld' behoort. Met de moderne jachthaven en het centraal gelegen middeleeuwse kasteel is Bodrum een bestemming die voor elke vakantieganger veel te bieden heeft. Schilderachtige steegjes gaan over in terrassen, traditionele cafés, hippe bars en moderne discotheken, zoals de beroemde openluchtdiscotheek Halikarnas. Tapijtzaken, souvenirwinkels, coutureboetiekjes en typische visrestaurants, Bodrum heeft het allemaal!

Dat maakt Bodrum tot een levendig uitgaanscentrum en gezellige toeristenstad. Rondom Bodrum zijn talloze wit geschilderde badplaatsen te vinden, zoals Gümbet. Hier vind je geen hoogbouw. Je kunt helemaal tot rust komen aan één van de idyllische zandstrandjes die omringd zijn door pijnbomen. Voor de nodige verkoeling neem je een duik in het kristalheldere water. Gümbet staat vooral bekend om het bruisende centrum dat volledig op de toeristen is afgestemd. Er zijn Engelse pubs, Nederlandse bars, veel souvenirwinkeltjes en restaurants.

Je kunt natuurlijk altijd gebruikmaken van een dolmus, voor circa € 1,- kun je tussen Bodrum en Gümbet pendelen en van beide centra optimaal genieten. Ook in de omgeving van Bodrum en Gümbet is het nodige te beleven! Wat te denken van een boottocht naar het nabijgelegen eiland Kos, de kalkterassen van Pamukkale of een bezoek aan Ephesus (een oude Romeinse stad).
Kortom: een perfecte keuze voor gezelligheid en optimaal vakantiegenot!

Bekijk op de kaart

Bodrum

Praktische informatie

VVV-kantoor

Bodrum beschikt over een VVV-kantoor waar je informatie kunt aanvragen over een bepaalde plaats of een bepaald gebied. Deze kantoren zijn gewoonlijk tijdens de normale kantooruren geopend.


Tourist Office
Baris Meydani
(252)316 10 91 / 316 76 94
Fax : (252) 316 76 94

Vervoer

Voor het openbaar vervoer in Bodrum geldt dat er ongeveer om de 10 minuten busjes rijden, de zogenaamde dolmus. Met deze busjes kun je van noord naar zuid en van oost naar west. Bodrum heeft ook een busstation, waarvandaan bussen vertrekken naar veel plaatsen in de omgeving. In de zomermaanden is er een bootverbinding met het Griekse eiland Kos en diverse bestemmingen in Turkije. In Bodrum zelf vaart een watertaxi. Je kunt bij onze reisleiding of vooraf natuurlijk ook een auto huren, waarmee je zelf de omgeving kunt verkennen.

De Turkse verkeersborden zijn volgens de internationale richtlijnen. Archeologische en historische plaatsen zijn aangegeven door gele borden. Men rijdt rechts. Snelheidslimiet in de steden is 50 km/uur, buiten de steden 90 km/uur. Taxi's zijn te herkennen aan de gele kleur.

Tijdsverschil

In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland.

Taal

Turks, maar in de meeste badplaatsen kunt u zich prima met Duits en Engels redden.

Valuta

Men betaalt in Turkije met de Turkse lira. Omdat de Turkse lira onderhevig is aan sterk wisselende koersen, is het goedkoper om in Turkije zelf geld te wisselen of te pinnen. Vaak worden euro's ook geaccepteerd.

Geldigheid paspoort

Voor Turkije dien je in het bezit te zijn van een paspoort of identiteitsbewijs dat minimaal 6 maanden na aankomst in Turkije geldig is. Per 1 januari 2015 dient het paspoort of identiteitsbewijs na afloop van de visumperiode nog 60 dagen geldig te zijn. Omdat je visum zes maanden geldig is moet je paspoort of ID kaart dus nog minstens acht maanden geldig zijn als je naar Turkije afreist.

Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.

Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Jiba kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.
VISUM
Het raadzaam om voorafgaand aan het vertrek naar Turkije een elektronisch visum aan te vragen. Onderstaande infromatie is geldig wanneer  je in het bezit bent van een geldig Nederlands paspoort of identiteitsbewijs.

Jiba biedt (in samenwerking met Sunweb) de mogelijkheid om via een overzichtelijke Nederlandse website het visum aan te schaffen. Betalen is hier op meerdere manieren mogelijk (bijvoorbeeld Ideal en Paypal). Hier wordt ook een visum aanvraag binnen 24 uur voor vertrek in behandeling genomen. Je koopt het visum via deze website voor ca. € 24,50. Je kunt het visum aanvragen via
www.visa4turkey.nl/jiba.

Een visum aanvragen kan ook via
https://www.evisa.gov.tr/en/ ( Engelse website). Je koopt dit visum voor $20 per persoon (prijs in euro's afhankelijk van de wisselkoers). Het visum kan met creditcard (dit hoeft geen creditcard op naam te zijn) betaald worden. Binnen 24 uur is het niet meer mogelijk om online een visum te kopen.

Het is
niet meer mogelijk om ter plaatse op de luchthaven een visum aan te schaffen.

Het visum is vanaf de dag van aankomst 90 dagen geldig. Deze dagen mag je verspreiden over zes maanden. Als je 90 dagen achter elkaar verblijft, mag je de eerste zes maanden het land niet meer betreden. Indien je langer dan 90 dagen wilt verblijven dien je je bij de vreemdelingenpolitie te melden.


Vaccinaties

Vaccinaties
Voor reizen naar Turkije wordt een DTP-vaccinatie en bescherming tegen Hepatitis A aanbevolen. Voor de meest actuele informatie kun je het beste de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR.nl) raadplegen. Voor vaccinaties kun je terecht bij de plaatselijke GGD of op
Thuisvaccinatie.nl.

Medische zorg in het buitenland
Voor deze bestemming heb je, in geval van medische zorg, een 111 formulier nodig. Deze kun je opvragen via jouw verzekering. De EHIC-pas (staat vermeld op de achterkant van je verzekeringspas) is op deze bestemming niet geldig.

Strand Bodrum

De stranden in Bodrum bestaan voornamelijk uit zand, fijngrind, grind en kiezels en zijn over het algemeen klein. De afloop van de zeebodem varieert van vrij geleidelijk tot vrij snel. Op de meeste stranden in Bodrum zijn goede toeristische faciliteiten te vinden.

Weer Bodrum komende 14 dagen

De weersverwachting voor Bodrum voor vandaag: gedeeltelijk bewolkt, met een maximum temperatuur van ongeveer 25°C en een minimum temperatuur van ongeveer 17°C. De neerslagkans in Bodrum is vandaag 0%. Bekijk hieronder het actuele weer in Bodrum verzorgd door Weeronline.

Klimaat Bodrum

Weersverwachting Bodrum deze week

ma
23-10
di
24-10
wo
25-10
do
26-10
vr
27-10
za
28-10
zo
29-10
Max25222123242323
Min17181717161719
Wind richtingZOZOZZWZZO
Kracht3332223
Zonkans75%35%45%65%85%70%50%
Neerslagkans0%75%65%10%5%10%45%

Weersverwachting Bodrum volgende week

ma
30-10
di
31-10
wo
1-11
do
2-11
vr
3-11
za
4-11
zo
5-11
Max22222222222323
Min18171515161919
Wind richtingZZNZZOZZ
Kracht3332333
Zonkans45%60%75%75%60%55%50%
Neerslagkans35%15%5%10%25%25%30%

Zoek en boek jouw vakantiein Bodrum

Zoek en boek

Voor jouw huidige combinatie van criteria hebben wij geen resultaten gevonden. Ons advies is om een of meerdere criteria te verwijderen zodat je weer resultaten kunt zien. (tip: pas je reisgezelschap aan)