Informatie over vakanties in Antalya

   Informatie en activiteiten

   Algemeen

   Antalya is één van de belangrijkste steden van Turkije en de toeristenhoofdstad van de Turkse Rivièra. Het is een aantrekkelijke stad met boulevards omgeven door palmbomen, een indrukwekkende jachthaven, diverse bazaars en het heeft een pittoresk oud stadsgedeelte. De jachthaven is één van de mooiste van Turkije, waar talloze winkeltjes, barretjes en restaurantjes zijn.

   Bekijk op de kaart

   Antalya

   Praktische informatie

   Tijdsverschil

   In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland.

   Taal

   Turks, maar in de meeste badplaatsen kunt u zich prima met Duits en Engels redden.

   Valuta

   Men betaalt in Turkije met de Turkse lira. Omdat de Turkse lira onderhevig is aan sterk wisselende koersen, is het goedkoper om in Turkije zelf geld te wisselen of te pinnen. Vaak worden euro's ook geaccepteerd.

   Geldigheid paspoort

   Voor Turkije dien je in het bezit te zijn van een paspoort of identiteitsbewijs dat minimaal 6 maanden na aankomst in Turkije geldig is. Per 1 januari 2015 dient het paspoort of identiteitsbewijs na afloop van de visumperiode nog 60 dagen geldig te zijn. Omdat je visum zes maanden geldig is moet je paspoort of ID kaart dus nog minstens acht maanden geldig zijn als je naar Turkije afreist.

   Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.

   Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Jiba kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.
   VISUM
   Het raadzaam om voorafgaand aan het vertrek naar Turkije een elektronisch visum aan te vragen. Onderstaande infromatie is geldig wanneer  je in het bezit bent van een geldig Nederlands paspoort of identiteitsbewijs.

   Jiba biedt (in samenwerking met Sunweb) de mogelijkheid om via een overzichtelijke Nederlandse website het visum aan te schaffen. Betalen is hier op meerdere manieren mogelijk (bijvoorbeeld Ideal en Paypal). Hier wordt ook een visum aanvraag binnen 24 uur voor vertrek in behandeling genomen. Je koopt het visum via deze website voor ca. € 24,50. Je kunt het visum aanvragen via
   www.visa4turkey.nl/jiba.

   Een visum aanvragen kan ook via
   https://www.evisa.gov.tr/en/ ( Engelse website). Je koopt dit visum voor $20 per persoon (prijs in euro's afhankelijk van de wisselkoers). Het visum kan met creditcard (dit hoeft geen creditcard op naam te zijn) betaald worden. Binnen 24 uur is het niet meer mogelijk om online een visum te kopen.

   Het is
   niet meer mogelijk om ter plaatse op de luchthaven een visum aan te schaffen.

   Het visum is vanaf de dag van aankomst 90 dagen geldig. Deze dagen mag je verspreiden over zes maanden. Als je 90 dagen achter elkaar verblijft, mag je de eerste zes maanden het land niet meer betreden. Indien je langer dan 90 dagen wilt verblijven dien je je bij de vreemdelingenpolitie te melden.


   Vaccinaties

   Vaccinaties
   Voor reizen naar Turkije wordt een DTP-vaccinatie en bescherming tegen Hepatitis A aanbevolen. Voor de meest actuele informatie kun je het beste de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR.nl) raadplegen. Voor vaccinaties kun je terecht bij de plaatselijke GGD of op
   Thuisvaccinatie.nl.

   Medische zorg in het buitenland
   Voor deze bestemming heb je, in geval van medische zorg, een 111 formulier nodig. Deze kun je opvragen via jouw verzekering. De EHIC-pas (staat vermeld op de achterkant van je verzekeringspas) is op deze bestemming niet geldig.

   Weer Antalya komende 14 dagen

   De weersverwachting voor Antalya voor vandaag: regenachtig, met een maximum temperatuur van ongeveer 16°C en een minimum temperatuur van ongeveer 9°C. De neerslagkans in Antalya is vandaag 10%. Bekijk hieronder het actuele weer in Antalya verzorgd door Weeronline.

   Klimaat Antalya

   Weersverwachting Antalya deze week

   di
   23-1
   wo
   24-1
   do
   25-1
   vr
   26-1
   za
   27-1
   zo
   28-1
   ma
   29-1
   Max16131011141616
   Min9853333
   Wind richtingNWNNNWNNN
   Kracht4456443
   Zonkans65%40%70%75%80%80%75%
   Neerslagkans5%70%15%5%5%5%10%

   Weersverwachting Antalya volgende week

   di
   30-1
   wo
   31-1
   do
   1-2
   vr
   2-2
   za
   3-2
   zo
   4-2
   ma
   5-2
   Max16171615141513
   Min4456655
   Wind richtingNNNNWNWNNW
   Kracht3234333
   Zonkans75%75%65%70%60%55%50%
   Neerslagkans5%5%20%20%35%65%65%

   Zoek en boek jouw vakantiein Antalya

   Zoek en boek

   Wij hebben de volgende vliegvakantie(s) naar Antalya voor je gevonden.
   Maak hieronder een keuze uit ons gevarieerde aanbod aan hotels, appartementen, bungalows of villa's.

   1. Hotel Alp Pasa -4 sterren
    vanaf €324 8 dagen za 14 apr
    Vertrek: 8 dgn - za 14 apr
    2-persoonskamer algemeen landzijde
    Logies en ontbijt
    Hotel Alp Pasa Reeds bekeken
    Verzorging: Logies en ontbijt
    • Midden in de oude binnenstad
    • Stijlvol ingerichte kamers
    • Uniek in Turkije!
    1. 6,7
    Toon meer informatie
    Boek opties:
    Logies ontbijt
    Vliegtuig
   Reisgezelschap
   Luchthaven
   Prijsklasse p.p.
   Afstand strand
   Afstand centrum