Aegina

  Informatie over vakanties in Aegina

  Informatie en activiteiten

  Algemeen

  Aegina is een authentiek Grieks eiland voor de kust van Athene. Het eiland hoort bij de Saronische Eilanden en is vanaf het vasteland gemakkelijk per veerboot te bereiken. Met een gevarieerd landschap, traditionele dorpjes, prachtige stranden en een aangenaam klimaat zijn alle elementen aanwezig voor een heerlijke vakantie onder de Griekse zon.

  Schitterend gevarieerd landschap
  Het landschap van Aegina is heel wisselend en dat maakt het nou juist zo bijzonder. Je ziet hier een combinatie van heuvels en uitgestrekte vlaktes, zand- en grindstranden, moerasgebieden en traditionele vissersdorpjes.

  Traditioneel
  In tegenstelling tot andere eilanden in de buurt, is Aegina nog vrij onbekend en daardoor vind je hier nog veel rust. Veel Grieken komen dan ook graag vanaf het vasteland deze kant op om vakantie te vieren in deze relaxte omgeving.

  Pistachenoten
  Pistachenoten zijn de belangrijkste landbouwproducten op het eiland. Het klimaat is zeer gunstig en doordat de noten weinig verzorging nodig hebben, maar des te meer opleveren zijn steeds meer bewoners deze noten in de loop der tijd gaan verbouwen.

  Indrukwekkende bezienswaardigheden
  Aegina kent, net als vele andere Griekse bestemmingen, een rijke geschiedenis. Dat zie je terug aan de indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals De Tempel van Aphaia, het Agios Nektarios klooster en de ruïnes van de Tempel van Apollo.

  Bekijk op de kaart

  Aegina

  Praktische informatie

  Tijdsverschil

  1 uur later

  Taal

  Grieks

  Valuta

  Euro

  Geldigheid paspoort

  Je paspoort of identiteitsbewijs dient geldig te zijn tot en met de dag van terugkomst in Nederland. Je hebt geen visum nodig.

  Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.

  Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Jiba kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

  Vaccinaties

  Voor reizen naar Griekenland zijn geen verplichte vaccinaties en er worden voor standaardreizen geen vaccinaties aangeraden.

  Vlucht Informatie

  Je vliegt met Transavia van Amsterdam naar Athene. Deze vlucht duurt ongeveer 3 uur en 30 minuten. Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht door de plaatselijke vertegenwoordiging van Jiba.

  Vertrekdagen
  Je kunt vertrekken op dinsdag en zaterdag.

  De transfer
  De transfer is inclusief indien je ook de accommodatie bij Jiba geboekt hebt.

  Vluchtschema
  In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijg je tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Jiba zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen die nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

  E-tickets
  Jiba verzendt je uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kun je geweigerd worden voor een vlucht.

  Voor meer exacte informatie over de vliegreis, zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen je naar reisinformatie -de vliegreis op deze site.

  Weer Aegina komende 14 dagen

  De weersverwachting voor Aegina voor vandaag: regenachtig, met een maximum temperatuur van ongeveer 13°C en een minimum temperatuur van ongeveer 9°C. De neerslagkans in Aegina is vandaag 55%. Bekijk hieronder het actuele weer in Aegina verzorgd door Weeronline.

  Klimaat Aegina

  Weersverwachting Aegina deze week

  ma
  22-1
  di
  23-1
  wo
  24-1
  do
  25-1
  vr
  26-1
  za
  27-1
  zo
  28-1
  Max131199111212
  Min9553244
  Wind richtingNWNNONNNN
  Kracht4343322
  Zonkans37%39%42%55%59%56%52%
  Neerslagkans55%18%33%19%10%9%13%

  Weersverwachting Aegina volgende week

  ma
  29-1
  di
  30-1
  wo
  31-1
  do
  1-2
  vr
  2-2
  za
  3-2
  zo
  4-2
  Max12131314141415
  Min5566777
  Wind richtingNNNNNWNN
  Kracht2222222
  Zonkans52%55%51%54%56%53%52%
  Neerslagkans15%13%10%12%12%13%14%

  Vergelijk alle bestemmingenin Aegina

  Bestemmingen

  Wij hebben voor jouw reisgezelschap geen accommodaties beschikbaar in: Aegina

  Zoek en boek jouw vakantiein Aegina

  Zoek en boek

  Voor jouw huidige combinatie van criteria hebben wij geen resultaten gevonden. Ons advies is om een of meerdere criteria te verwijderen zodat je weer resultaten kunt zien. (tip: pas je reisgezelschap aan)